Gebruik Amivedi!

21 maart 2022

Zullen het de eerste lentekriebels zijn geweest? Waardoor dan ook, de kleine lieve Pineau was op 7 maart naar buiten gegaan en kwam die dag niet terug. Ook de volgende dagen niet.

Ze was blijkbaar even gaan wandelen. En als een kat dan eenmaal een bredere straat oversteekt, kan het lastig worden om de weg naar huis terug te vinden. Zo was ook Pineau vanuit het Regentessekwartier in het Valkenboskwartier beland.

Een vrijwilliger van ons kreeg een appje: er loopt hier een katje op straat dat naar binnen wil bij de overburen. Ze ging kijken op straat en riep wat. En jawel hoor, binnen no time stond een klein zwart wit katje tegen haar benen te schuren. Niet uit de buurt en duidelijk zoekende. Super, super aanhankelijk. Ongedeerd maar hongerig.

Ze haalde het katje binnen en plaatste het met water en een beetje voer in een afgesloten ruimte. De logé mocht de kattenbak van de kater des huizes voor een nachtje lenen. Geen bezwaar van die lobbes. Op de site van Amivedi bleek een omschrijving te staan van een poes die veel op de logé leek. Ze stuurde een mail en gaf toestemming om haar nummer door te geven aan de mogelijke eigenaar.

De volgende morgen om 7.00 uur appte de eigenaar: mag ik komen kijken? En jawel hoor, het was de kleine Pineau, die maar liefst negen dagen aan het dolen was om de weg naar huis terug te vinden. Het baasje had wel eerder meldingen gekregen, maar helaas steeds zonder resultaat. Steeds weer was de zoekende Pineau alweer een straatje verder. Maar dit keer dus niet. Dankzij het belangrijke werk van Amivedi zijn poesje en baasje weer herenigd. Een blije start van de dag!

Mensen, maak gebruik van deze site voor vermiste en gevonden huisdieren!

 


Een hele blije eigenaar komt Pineau ophalen.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!