Gaucho bevrijd van haar luifeltje

6 mei 2019

We kregen een melding op zaterdagmiddag. Er zat een kat op een luifel, boven Jamie’s Kitchen. En de kat zat er al vanaf vrijdagavond, een uurtje of zes, volgens de melder. De melder is de overbuurman en hij hield de kat vanaf zijn balkon al die tijd al in de gaten. Hij heeft de kat gefilmd en appte dat beeldmateriaal aan ons door.

Ambulancechauffeur Hugo had dienst en bekeek de beelden in de meldkamer. Hij besloot er direct naar toe te rijden, want het leek erop dat deze kat echt in de problemen was geraakt. Daar aangekomen, tuurde Hugo omhoog en zijn vermoeden werd al gauw bevestigd. De arme kat liep vertwijfeld van de ene naar de andere kant, maar kon met geen mogelijkheid daar wegkomen. De kat was er namelijk niet opgeklommen, maar van het dak, zo’n 10 tot 15 meter hoger, afgevallen. En zó dus op die luifel beland.

Wij hebben de brandweer gebeld en die kwam er meteen aan. Terwijl we op de brandweer wachtten, kwam een vrouw aanlopen, die in het complex erachter woonde. Ze had een flyer bij zich en vroeg of dit de kat was, die op het dak zat. BINGO!!! Het is dus poes Gaucho en zij was vermist sinds vrijdag. In de buurt hingen al her en der flyers.

Nog voordat we Gaucho konden redden, hadden we haar baasje dus al opgespoord. 🙂Dat is natuurlijk helemaal fantastisch! Nu wel eerst even de poes vangen natuurlijk. Onze Hugo stapte, samen met een brandweerman, in het bakkie van de hoogwerker. Maar het vangen ging gelukkig eenvoudig, zoals allemaal op de film te zien is. Poes Gaucho was zo enorm blij weer een mens van dichtbij te zien. Ze wilde maar wat graag bevrijdt worden van haar eenzame luifeltje en kroop snel het kleine mandje in.

Omdat zij dus gevallen moet zijn van zo een grote hoogte, was het natuurlijk nog even spannend of Gaucho letsel had opgelopen. Gelukkig had ze, op het oog, alleen wat schaafwondjes op haar snoet, van de klap tegen de grond. Een enorme gelukspoes dus.

We hebben de eigenaar gebeld en die woonde inderdaad op de bovenste verdieping van het gebouw. Gaucho was vrijdag van haar balkon ontsnapt, zo het dak op. De eigenaar was natuurlijk heel erg blij en Gaucho? Nou, zij ging gewoon gelijk wéér op een dak zitten. Maar gelukkig, dit keer, binnenshuis op het dak van haar eigen katten-huisje….

Dankjewel lieve oplettende buurman en brandweer voor de geslaagde samenwerking!

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!