Gans in vuilnisbak

7 maart 2023

Vorige week ontvingen wij een heftige melding: een gans was in een prullenbak gestopt. De vogel had al minimaal een dag in de bak gezeten. Hij had er nooit zelf in of uit kunnen komen. Iemand heeft de gans dus in de vuilnisbak gestopt. We blijven ons verbazen over het wrede handelen van sommige mensen. Maar gelukkig zijn er nog veel meer lieve mensen. Eén van deze lieve mensen schakelde snel onze hulp in.

De gans was gevonden door een voorbijganger in het Westerpark in Zoetermeer. De hond van een mevrouw sloeg al voor de tweede keer aan bij de prullenbak. De voorbijganger belde ons meteen op! 

Ambulancechauffeur Saskia reed naar de melding toe en haalde de gans uit de prullenbak. Het dier lag tussen het afval met een vuilniszak half over hem heen. De gans was in shock en had verwondingen op zijn rug. Verder zag hij er oké uit gezien de situatie. Saskia bracht de gans snel naar Vogelopvang De Wulp, waar de kundige medewerkers hem nogmaals onderzochten. Daarna mocht hij bijkomen onder een warmtelamp en na een uurtje liet hij gelukkig al wat van zich horen. Het is afwachten hoe hij zal herstellen, maar gelukkig is hij in goede handen.

 

 

Foto’s: Ivar Gieles – Regio 15.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!