Fuut gered van vissendraad

8 maart 2023

Melders zien rond 13.00 uur ‘s middags een fuutkoppel in het water van de Binckhorsthaven. Op het eerste gezicht is het iets moois om te zien, maar hoe langer ze kijken, hoe meer er iets opvalt…

Het mannetje is constant op één plek en het vrouwtje zwemt er omheen. De melders hebben het idee dat de fuut vastzit aan een visdraad, omdat er in de haven veel wordt gevist. De fuut beweegt af en toe veel met zijn lichaam. Hij gaat kopje onder, maar kan zich maar niet verplaatsen.

Eenmaal aangekomen bij de melding kan ambulancechauffeur John moeilijk bij de fuut komen. Hij kan er alleen komen met een boot of hij moet het water in springen. De zon schijnt dan wel, maar het is toch nog echt te koud om zonder pak het water in te gaan. De brandweer kan ons gelukkig komen helpen!

Het duikersteam van de brandweer kwam ter plaatse en ging met een vangnet het water in. De mannen knipten het visdraad door en haalden de fuut aan de kant. John verwijderde het visdraad van zijn pootje en gelukkig had de fuut verder geen verwondingen. Het koppeltje kon gelijk herenigd worden! We love happy endings!

Beeldmateriaal: Ivar Gieles

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!