Kroelvalk Froukje: lief, liever, allerliefst!
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Kroelvalk Froukje: lief, liever, allerliefst!

Kroelvalk Froukje: lief, liever, allerliefst!

25 januari 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Van Froukje is afstand gedaan. En zo kwam ze dus bij ons.

Deze lieverd heeft, door een onbekende oorzaak, haar staartveren verloren. Toen ze naar haar kooitje werd gebracht, vond Froukje het maar reuze eng. Ze zat met grote oogjes te kijken naar wat er allemaal om haar heen gebeurde. En toch wilde ze ook graag contact, en kwam al snel naar de tralies gehipt voor een lief woordje.

Het verzorgen en schoonmaken van de kooi bezorgde haar wel veel stress. Gelukkig is Froukje inmiddels verhuisd naar de grote valkparkieten volière. De verhuizing was geen punt, ze liep gewoon over de arm van de verzorgster naar de schouder en ging daar lekker zitten. Ook al heeft Froukje nu valkvriendjes om haar heen, vindt ze een lekker kroeltje op haar koppie heerlijk.

We zoeken voor deze super zachtaardige lieve kroelvalk een warm forever home. We plaatsen Froukje alleen indien er al één of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Froukje draagt geen ring. Haar leeftijd en geslacht zijn niet bekend. We denken dat het een vrouwtje is, maar zeker weten we het niet. Wil jij kennismaken met deze knapperd? Vul onderstaand formulier in. 

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Het hele jaar door logeren knappe valkparkieten bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn.

Dit dier is al geadopteerd!