Friese ‘Wereldreiziger’

18 januari 2015

Zaterdag krijgen we een melding van een mevrouw die na een bezoek in Friesland naar huis is gekomen met de auto. En eenmaal thuis blijkt er gemiauw onder de motorkap vandaan te komen. Ze openen voorzichtig de motorkap, en daar zit hij op het zekeringskastje. Geschrokken en bang besluit de kat een sprong te maken in het onbekende. Met wat telefonische begeleiding weten ze de kat gelukkig te pakken.

De kat komt de hen erg bekend voor. In Friesland hebben ze deze jongen al de hele dag rond zien lopen bij de kennissen bij wie ze op bezoek zijn geweest. Dus een telefoontje naar Uitwellingerga in Friesland is genoeg om er achter te komen dat de kater Teun thuis hoort bij de mensen van de jachthaven.

Kat uit Sneek © Bob van Keulen 2Kat uit Sneek © Bob van Keulen 1

In Friesland sneeuwde het, dus dit vast en zeker de reden dat de kat op zoek is gegaan naar een lekker warm en droog plekje. Gelukkig heeft de kat op een goede plek in de auto gezeten waar hij geen verwondingen op kon oplopen. Nog een geluk is dat hij niet heeft geprobeerd te ontsnappen tijdens het rijden. De bestuurders vertellen namelijk dat ze na een pitstop net na de afsluitdijk al gemiauw hebben gehoord. Ze zijn er vanuit gegaan dat er een kat in de buurt zat en hebben er verder geen aandacht aan besteed.

Kat uit Sneek © Bob van Keulen 5Kat uit Sneek © Bob van Keulen

Teun heeft zeker 1 van zijn 9 levens gebruikt gisteravond. Hij laat zich nog even aaien en knuffelen door ons en valt dan doodmoe van het avontuur snel in slaap. Hij blijft een nachtje bij ons en vandaag komen de eigenaren uit Friesland hun lieve Teun weer ophalen.

Foto’s © Bob van Keulen

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!