Freggle is een grappig speels jochie
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Freggle is een grappig speels jochie

Freggle is een grappig speels jochie

17 juli 2021

 • Andere katten: nee
 • Honden: we denken van wel
 • Kinderen: 10+
 • Huis met catproof tuin
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee

Freggle werd van straat gehaald met een ernstig beschadigde staart. Ook liep hij slecht, waardoor we vreesden voor nog meer letsel aan zijn poten of rug. Waarschijnlijk was hij al een poos geleden aangereden, want de wonden waren niet nieuw. Deze jongen heeft dus een tijdje met flinke pijn rondgelopen. Het uiteinde van de staart gaf geen reactie op prikkels, daarin had Freggle geen gevoel meer.

Een verhaal met of toch zonder staart

Na onderzoek bij de chirurg bleek dat het uiteinde van zijn staart er zo slecht aan toe was, dat de helft moest worden geamputeerd. Freggle had gelukkig geen ander letsel, en het slechte lopen trok al snel bij. Hij mocht in ons hospitaal in alle rust en veiligheid herstellen van de operatie. Met antibiotica, pijnstilling en een kapje om, zodat hij zijn wond niet zou opentrekken. Al snel kreeg Freggle weer zin om in actie te komen, en hij ontpopte zich als kampioen spelen!

De operatie aan zijn staart kreeg echter nog een staartje. Hij bleef namelijk last houden van zijn resterende halve staart en eraan likken en bijten. Daarom is besloten ook die helft alsnog te amputeren. Nu gaat Freggle staartloos door het leven, met een prachtig rond kontje.

 • op de foto’s zie je nog de halve staart, maar inmiddels heeft hij geen staart meer.

Kom maar op met dat speelgoed!

Eenmaal in de losloopkamer vermaakt hij zich opperbest. Hij is weer helemaal het mannetje en leeft voor spelen! Freggle is he-le-maal gek van spelen. Hij kan echt losgaan met muisjes, balletjes, hengeltjes, hij gaat overal achteraan. Een vrolijke jonge kat die gelukkig geen enkele last heeft overgehouden aan zijn nare avontuur, maar nu leeft voor rennen, spelletjes en gek doen. Hij maakt zijn verzorgers vaak aan het lachen met gekke streken. Zoals de Freggles op TV is zijn motto nu: ‘Maak plezier en lach!’

Nu is dat ‘t fijnst in een eigen huisje, met volop aandacht, knuffels en spelletjes. Hij is een actief ventje, dus hij heeft ons speciaal gevraagd om mensen voor hem te zoeken die óók houden van spelen, zodat hij lekker lol kan maken en zijn energie kwijt kan. De speelgoedmuis heeft hij alvast in zijn rugzakje ingepakt, dus hij is er helemaal klaar voor!

Freggle is ongeveer drie jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Freggle? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00 (laat alsjeblieft je tel. nr. achter).

Fotografie © Agnes Ludwig en Clara Mazèl

zelfs toen hij nog een kapje op moest, speelde Freggle vrolijk verder ⤵️

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Freggle is een grappig speels jochie

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.