Forpussen, vrolijke dappere fluiters
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Forpussen, vrolijke dappere fluiters

Forpussen, vrolijke dappere fluiters

1 januari 2021

Deze lieve forpusjes zijn samen met 18 andere vogels bij ons gekomen, omdat het baasje er niet langer voor kon zorgen.

Ze zaten met z’n allen in een wat te krappe kooi en daar hebben de ondersten in rang last van gehad. Ze missen daardoor wat veren. Deze vogels zijn ontzettend gezellig en sommigen zijn helemaal niet zo bang voor mensen. Ze zijn niet handtam, maar de één is dus wat dapperder dan de ander.

Forpussen zijn vrolijke, beweeglijke vogels. En, vergeleken met andere dwergpapegaaien, maken ze minder hard geluid. We hebben verschillende koppels, die mogelijk ook familie van elkaar zijn, en die ook erg gehecht zijn aan elkaar. Er zitten vrij jonge vogels bij, maar ook een ouder koppeltje.

Hieronder een foto impressie van de forpusjes. Heb jij interesse in 1 van de koppels? Bel ons voor een afspraak op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00 of vul het contactformulier onder de foto’s in. Vermeld dan wel even de registratienummers die boven de foto’s staan, zodat we weten welk dier jouw interesse heeft.

Koppel Forpus, olijfgroen, oranje ring NB16 ORFA 84 21jan-29 (5 jaar oud) – Forpus, groen/blauw, zwarte ring NB13 FW 97 28 21jan-24 (8 jaar oud)

Koppel Forpus, groen/blauw, zwarte ring NB19 ORFA 84 21jan-28 (2 jaar oud) – Forpus, lichtgroen/blauw, zwarte ring NB19 ORFA 12, 21jan-21  (2 jaar oud)

 

 

Algemene informatie

De Forpus komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De wildkleur is groen, maar inmiddels zijn er heel veel kleurmutaties. Als je een Forpus als huisdier houdt, heb je een ruime kooi nodig. En het liefst een brede. Forpussen zijn echte vlieg-vogels. Het zijn intelligente vogels, dus hun kooi moet voldoende afleiding en speelgoed hebben. Ze zijn gek op slopen, dus sloopspeelgoed is altijd goed.
Qua voeding krijgen zij een zaadmengsel, maar het is verstandig dit aan te vullen met kiemzaad, eivoer en groente.

En ze leven vaak als koppel. Als je meerdere Forpussen samen houdt, moeten dit gelijke koppels zijn, want anders kunnen ze heel lelijk tegen elkaar doen. Onderschat deze kleine vogeltjes niet. Ze kunnen de leeftijd van 10-16 jaar halen. Dus moet het houden van forpussen een wel overwogen keuze zijn. Want ze worden onderdeel van je leven!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Forpussen, vrolijke dappere fluiters

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.