Forpus Sky, een mooie verschijning
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Forpus Sky, een mooie verschijning

Forpus Sky, een mooie verschijning

15 november 2021

Sky werd gevonden onder wat vreemde omstandigheden. Veel verhalen deden de ronde: dat er een kooitje bij het vuil gestaan zou hebben of dat hij door iemand zomaar losgelaten was. Het enige dat wij zeker weten is dat lieve Sky niet is opgehaald door de eigenaar en dus nu op zoek is naar een fijn nieuw thuis.

Sky is een mooie verschijning. Hij zit prachtig in zijn kleur. Zo blauw als de lucht: vandaar zijn mooie naam Sky. Hij is momenteel nog niet echt onder de indruk van onze goeie bedoelingen. Sky gaat mensen liever nog uit de weg. Dat snappen wij wel als je zoveel hebt meegemaakt.

We zoeken voor Sky een nieuw huisje waar al 1 of meerdere forpussen wonen. Want dat is wat Sky wil, lekker een soortgenootje om tegen aan te kroelen. Onze voorkeur is om hem te plaatsen waar bijvoorbeeld een eenzaam vrouwtjes forpus nog een maatje zoekt, zodat ze lekker samen kunnen zijn.

Sky draagt een ring uit 2018 en is vermoedelijk (aan de hand van de veerkleur) een mannetje. Sky is (nog) niet handtam

Heb jij interesse in onze Sky? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

 

Algemene informatie
De Forpus komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De wildkleur is groen, maar inmiddels zijn er heel veel kleurmutaties. Als je een Forpus als huisdier houdt, heb je een ruime kooi nodig. En het liefst een brede. Forpussen zijn echte vlieg-vogels. Het zijn intelligente vogels, dus hun kooi moet voldoende afleiding en speelgoed hebben. Ze zijn gek op slopen, dus sloopspeelgoed is altijd goed.
De forpus kan wel 10-16 jaar worden.

Qua voeding krijgen zij een zaadmengsel, maar het is verstandig dit aan te vullen met kiemzaad, eivoer en groente.

En ze leven vaak als koppel. Als je meerdere Forpussen samen houdt, moeten dit gelijke koppels zijn, want anders kunnen ze heel lelijk tegen elkaar doen. Onderschat deze kleine vogeltjes niet.

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Forpus Sky, een mooie verschijning

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.