Kittens Florin en Tobin delen lief en leed (geboren juni)

7 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: ja. We plaatsen ze samen
• Kinderen: 10+
• Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Op een van de zwerfkattenlocaties in Den Haag werden twee kittens van een week of acht gevangen. Een van de twee liep mank. Ze waren behoorlijk schuw maar lieten zich, heel voorzichtig, een klein beetje over hun koppies aaien. Dat is voor ons genoeg om ze in het socialisatietraject op te nemen. We laten ze rustig aan wennen aan mensen, zodat een leven als zwerfkat hen bespaard blijft.

Lekker dollen met elkaar

Florin, die mank liep, bleek een breuk te hebben in zijn rechter achterpoot. Er kon niets meer aan de poot worden gedaan omdat de breuk al genezen was. Hij bleef dus een beetje mank lopen. Aan deze breuk is dus niets meer te doen omdat het bot al aan elkaar is gegroeid. Daardoor is die poot iets korter. Volgens de orthopedisch chirurg zal tijdens de groei de stand van het bot vanzelf rechttrekken. Hij kan ook nog mank lopen omdat het nog niet helemaal goed aan elkaar is gegroeid. Florin heeft er geen last van en speelt en springt vrolijk rond. Mocht het in de toekomst toch verslechteren, zou het pootje geamputeerd moeten worden. Maar dat is nu helemaal niet aan de orde.

Gehecht aan elkaar

Florin moest de eerste tijd rust houden en omdat ze samen een hok deelden was Tobin ook veroordeeld tot hokrust. Ze hebben dat uitstekend doorstaan want ze zijn redelijk rustige jongens. Nu ze weer lekker los kunnen lopen, zien we dat ze normale kittens zijn, die lekker met elkaar kunnen dollen en geen behoefte hebben aan uitdagende strapatsen. Ze zijn helemaal gewend aan mensen, maar handen gaan ze nog even liever uit te weg. Tenzij die handen aaien natuurlijk, want daar houden de broertjes wel van.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om Florin en Tobin eerst in een aparte kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hen het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De katjes geven zelf aan wanneer ze relaxt zijn en klaar om de rest van het huis te verkennen.

Florin en Tobin zijn geboren in juni, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met dit stel? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!