Floki eist knuffels! (7 jaar)

28 maart 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Floki was een stoere zwerver die bij ons kwam via het Zwerfkattenproject, om gecastreerd te worden. Hij heeft ook een gebitsbehandeling gehad, zijn linker bovenhoektand is verwijderd.

Superblij

Deze stoere zwerver had blijkbaar niet zoveel zin om weer uitgezet te worden op straat, want hij liet zich ineens van zijn beste kant zien. We konden hem lekker aaien en hij mauwde vriendelijk tegen ons. We zijn altijd superblij als dat gebeurt, want dat betekent dat we een fijn huisje voor hem kunnen gaan zoeken!

Knuffels please!

Floki blijkt een superknuffelaar te zijn. Zodra er iemand zijn kamer binnenkomt, duikt hij erop af om knuffels op te eisen. Je krijgt keiharde kopjes van hem, hij klimt zodra het maar kan op schoot en gaat er lekker bij liggen. Hij trekt dan een heel tevreden gezicht, alsof hij wil zeggen ‘zo, mij krijg je hier niet meer weg!’. Hij maakt ook heel graag een babbeltje met iedereen die voorbij komt.

En nu.. naar huis

We zoeken voor Floki dus mensen die van knuffelen houden. Maar die ook weten hoe je met een stoere zwerver om moet gaan, want als er echt dingen gebeuren die Floki niet wil, zal hij zich misschien toch nog wel een beetje als straatjongen gedragen. Maar hij is vooral toch een hele lieve en gezellige kerel.

Wenperiode

Floki zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwmensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.
Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Floki is ongeveer 7 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Floki? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!