Flint en Skittles, lief kitten duo (begin juni geboren)

20 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: we plaatsen Flint en Skittles samen
• Kinderen: 10+
• Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: N&D kittenvoer

We kregen een melding van iemand die twee jonge katjes in haar tuin vond. Ze leken pas een maand of drie oud. De melder heeft de kittens gauw in huis gehaald en ons gebeld. Gelukkig waren de beestjes gezond en ze mochten bij ons blijven tot ze hun eigen thuis hadden gevonden.

Slapen als een balletje

Katertjes Flint (rood) en Skittles (zwart wit) zijn erg aan elkaar gehecht. Ze spelen samen, ze eten netjes naast elkaar hun bakjes leeg en slapen samen. Ze rollen zich dan als een balletje in elkaar. Flint durft meer dan Skittles. Hij maakt makkelijker contact en laat zich goed aaien. Wat we vaak zien in de thuissituatie, is dat Skitlles gaat leren van Flint dat het allemaal niet zo eng is. En Flint het goede voorbeeld gaat geven.

Skittles vindt het wat spannender. Met een beetje geduld laat hij zich ook aaien. Je ziet hem elke dag stoerder worden. En inmiddels rent ‘ie ook al vrolijk rond in de kittenkamer. Lekker spelen met de andere kittens vindt hij hartstikke leuk. Als ze eenmaal hun huisje hebben gevonden en aan hun nieuwe mensen en omgeving gewend zijn, komt Skittles vast wel verder los.

Stress en de darmen

Op dit moment is hun ontlasting nog niet optimaal, maar dat is wel vaker het geval bij asielkatjes. We verwachten dat het beter wordt als ze eenmaal thuis gewend zijn. Stress kan van invloed zijn op de darmen. We hebben ze getest op giardia, maar dat was gelukkig negatief.

Ze hebben wat last van overdreven snel willen eten en van elkaar te willen stelen. Dus voorlopig moet je nog even scheidsrechter spelen als ze eten! Verder zijn het normale gezonde katjes, die doen wat alle jonge katjes doen. Spelen, heel veel leren, lekker eten en goed slapen. En als stelletje zien ze er ook nog eens leuk uit.

Castratie/sterilisatie

Castratie en sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren of castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Skittles en Flint tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wenperiode

We raden aan om ze eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor elke kat weer even spannend. Ze kunnen dan even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed, of achter het gordijn. Je kunt ze het beste even tot rust laten komen, laten bijkomen van de verhuizing. Meerdere keren per dag ze bezoeken en lekker bij ze zitten en tegen ze praten. Desnoods een boek daar lezen, of wat op de laptop werken.

Zo zorg je ervoor dat zij zich goed gaan hechten aan het huis en aan haar nieuwe mensen. En als ze snappen dat alles veilig is, kan je hun beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat hebben zij dan als haar veilige plek ervaren, waar zij naar terug kunnen rennen als ze het weer te spannend vindt. Als je ze in één keer los laat in het hele huis, gaan ze zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang. En zij mogen pas naar buiten als ze hun thuis als die veilige haven ervaren, waar zij naar terug rennen en niet van weg rennen.

Flint en Skittles zijn begin juni geboren, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Flint en Skittles? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen en Clara Mazel

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!