Fleuri, lief maar bang droppie (2 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - katten
  6.  » Fleuri, lief maar bang droppie (2 jr.)

Fleuri, lief maar bang droppie (2 jr.)

25 november 2022

• Kan met andere katten: hebben we nog niet kunnen proberen
• Kinderen: 12+
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Fleuri kwam van een locatie met zwerfkatten. Ze is bij ons gesteriliseerd en zou weer terug gaan naar haar vaste stek. De verzorgers van de zwerfkatten hadden al gauw in de gaten dat dit geen bang zwerfkatje was. Ze was wel op haar hoede maar zocht ook oogcontact met de verzorgers en ze leek vriendelijk en nieuwsgierig.

Wennen aan mensen

Zodra we zien dat een zwerfkat oogcontact maakt en vriendelijk is, gaat de betreffende kat onmiddellijk over van de zwerfkattenkamer naar een kamer waar we de kat kunnen laten wennen aan mensen. Dat overkwam ook Fleuri. De eerste dagen vond ze het wel heel spannend en kroop ze ver weg achter in haar hok zodat die mensen met hun enge handen niet bij haar konden komen. Die mensen zorgden wel voor een passend doosje met een zacht handdoek er in. Zo kon Fleuri voor haar gevoel veilig wegkruipen en toch alles in de gaten houden. Want ja, je bent een nieuwsgierig poesje of niet.

Oogjes dicht en aaien maar

Heel voorzichtig begonnen we Fleuri een beetje te aaien. Eerst met een fluffy vegertje aan een lange steel en vervolgens zachtjes met de hand. Zolang Fleuri die hand maar niet zag vond ze dat geaai best wel lekker. En toen ‘s avonds ook nog de deur van haar hok open ging zodat ze in de stilte van de nacht rustig de kamer kon verkennen was Fleuri best te spreken over haar verblijf in het hospitaal.
Inmiddels is Fleuri wat meer gewend aan mensen en handen. Ze is lief, aandachtig en ze durft steeds meer. Ze eet bijvoorbeeld netjes haar bakje leeg terwijl de verzorgers door de kamer lopen. Een indicatie dat ze ons meer vertrouwt. En ze bekijkt geïnteresseerd de kittens die door de kamer dartelen. Ze is nog niet helemaal vertrouwd met mensen maar met wat geduld gaat het haar zeker lukken om aan haar eigen mensen te wennen en een tevreden huiskatje te worden.

Wensen en wennen

We hebben nog niet kunnen proberen of Fleuri andere katten prettig gezelschap vindt. Ze reageert in ieder geval vriendelijk op de katten in de kamer loslopen. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis kan voor deze kat heel eng zijn. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds.

Fleuri is ongeveer 2 jaar oud, gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd.
Wil jij kennismaken met Fleuri? Vul dan het contactformulier in.
Fotografie © Dasha Munnik

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Fleuri, lief maar bang droppie (2 jr.)