Dit jaar vieren we ons vijftigjarig bestaan! Vijftig jaar hulp voor de dieren in en om Den Haag. In dit bijzondere jaar hebben we een ambitieus plan: we willen een fonds oprichten speciaal voor de dieren in ons hospitaal die langdurige zorg nodig hebben. Huisdieren zonder eigenaar, vaak met een traumatische geschiedenis. Help je mee?
“Servicebeurt” voor ieder dier
Jaarlijks vangen we 1500 dieren op in ons hospitaal. Twee keer per week komt er een dierenarts langs om de gehospitaliseerde dieren te bekijken en te onderzoeken. Samen met onze medewerkers en vrijwilligers zorgen de dierenartsen ervoor dat de dieren worden gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid, gechipt, hun bloedtesten worden afgenomen en ze ondergaan een castratie of sterilisatie. Met de ambulancerit, voeding en opvang zijn dat de vaste kosten voor ieder dier.
Tot het uiterste
Maar er verblijven ook ernstig gewonde dieren in ons ziekenhuis. Dieren die met botbreuken binnenkomen brengen we naar een orthopedisch chirurg voor operaties en een enkele keer zelfs voor een amputatie. Soms zijn er meerdere operaties nodig om de schade te herstellen. Regelmatig laten we uitgebreider onderzoek uitvoeren in dierenklinieken als we het ziektebeeld niet vertrouwen: röntgenfoto’s, labonderzoeken, echografie of een CT scan. Wij geven namelijk niet snel op en gaan tot het uiterste om de dieren te helpen. In die gevallen lopen de kosten logischerwijs snel op.
Fonds Intensieve Zorg
Speciaal voor deze dieren starten we nu het Fonds Intensieve Zorg. Een fonds dat we kunnen gebruiken om operaties en andere dure behandelingen mee te bekostigen. Patiënten zien opknappen in ons hospitaal, dát is waar we het voor doen. Want ieder gewond of ziek dier verdient een kans op herstel!
Bugs
We vonden Bugs Bunny in een park in Zoetermeer. Zijn pootje sleepte raar achter hem aan. Het leek verlamd, maar Bugs bleek er wel gevoel in te hebben. Toen medicatie niet tot verbetering leidde, moest het pootje geamputeerd worden. Na de operatie sprong Bugs eindelijk vrolijk door zijn hokje. Eenmaal genezen mocht hij naar het Knaaghof om op zoek te gaan naar een knappe konijnendame. Hij ontmoette konijn Nel en samen verhuisden ze naar hun nieuwe vrouwtje, waar ze nog steeds heel gelukkig zijn!
Olof
Olof was aangereden. Toen we hem vonden, was zijn lichaam onderkoeld, zijn onderkaak gebroken, zijn lip gescheurd en hij had een flinke longkneuzing, waardoor hij moeilijk kon ademen. Ook kon Olof met geen mogelijkheid zelf staan, alles deed hem pijn. Het arme katje was niet in staat om zelf te eten. Wekenlang kreeg hij vloeibare voeding, pijnstilling en intensieve monitoring van de dierenartsen. Gelukkig knapte hij op en geniet hij nu van een welverdiende oude dag in het zonnetje van zijn tuin.
Bink
Het was een koude regenachtige dag toen de politie ons belde over een zwaar vermagerde en verwaarloosde hond, die zat vastgebonden aan een paaltje. Arme Bink was ernstig ondervoed, zijn ribben staken uit. Daarnaast had hij rode plekjes rond zijn tenen, kont, oortjes, hij had rode ogen en lange nagels. Binkie kreeg een infuus en moest meerdere keren per dag kleine beetjes eten, om zijn darmen te laten wennen. Het heeft twee maanden geduurd voordat hij helemaal aangesterkt was. Daarna ontmoette hij zijn nieuwe baas en nu zit hij supergoed in zijn vel!
Luckie
Kater Luckie kwam bij ons binnen met twee gebroken poten. Onze orthopeed heeft hem met spoed geopereerd. Zijn rechterpoot werd langzaam beter, maar links bleef een probleem. Na meerdere operaties zonder succes, zat er niets anders op: zijn linkerpoot werd geamputeerd. Onze lieve ‘niet zo lucky’ Luckie was zo lief en zó stoer. Er was een last van hem afgevallen. Tegenwoordig beklimt hij met zijn drie pootjes met gemak de trap om bij zijn baasjes op bed te springen.