Fidelini, onze hartendief (6 jaar)

25 juli 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: dagelijks een puffertje voor zijn longen
    • 120 pufjes in een flesje: 2xdgs1 puf dus +/- 60 dgn -> ongeveer 45-50 euro 
  • Speciaal dieet: nee

Fidelini liep op straat en een lieve, oplettende buurtbewoner heeft ons gebeld. Fidelini zag er niet goed uit en had het benauwd. De dierenarts constateerde astma. Arme Fidelini kreeg rust en medicatie voorgeschreven.

Pufjes

Het gaat nu inmiddels een stuk beter met Fidelini. Zijn astma zal nooit helemaal verdwijnen. Zijn nieuwe eigenaren zullen goed in de gaten moeten houden of zijn toestand niet verslechtert. Hij krijgt nu dagelijks 2 verschillende pufjes voor zijn longen. Hier is hij inmiddels aan gewend en hij accepteert het zonder problemen. Deze pufjes zal hij thuis ook dagelijks moeten krijgen, waarschijnlijk wel voor de rest van zijn leven. We geven hierover graag meer informatie bij de kennismaking.

Hartendief

Wat kunnen we verder nog vertellen over Fidelini? Nou, dat het gewoon een lieverd is! Hij heeft een heleboel harten veroverd hier in het hospitaal. Aaien, knuffelen, op schoot zitten, Fidelini vindt het allemaal heerlijk. Hij houdt van aandacht en wil het liefst de hele dag bij je in de buurt zijn. Fidelini wil heel graag naar een huisje waar hij het middelpunt van de belangstelling zal zijn. Deze hartendief verdient het!

Wennen

Fidelini zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft hij dan als zijn veilige plek ervaren, waar hij naar terug kan rennen als ‘ie het weer te spannend vindt. Als je hem in één keer los laat in het hele huis, gaat hij zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode erg lang.
Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Fidelini is ongeveer 6 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Fidelini? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

  

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!