Felien & Pom-Pom, dikke maatjes

 In Asieldieren

We werden gebeld en de melder vertelde ons dat ‘ie een gewonde kat had gevonden en hem even in huis had gehaald. We hebben de kater bij hem opgehaald en naar de dierenarts gebracht. Pom-Pom was enorm onder de indruk van hetgeen er gebeurde en hij leek ook al behoorlijk verwilderd. Zijn derde ooglid was gescheurd, maar dat moest met rust verder genezen. Verder had hij gelukkig geen verwondingen.

Poes Felien was bijna verdronken. Hoe ze in het water terecht is gekomen, weten we niet, maar een voorbijganger zag haar spartelen en heeft haar uit het water getild en ons gebeld. We hebben haar, als een speer, naar de dichtstbijzijnde dierenarts gebracht. Het was voor dit kleine kitten echt kantje boord. Ze was in shock, enorm onderkoeld en had neurologische verschijnselen. Ze bleef in opname bij de dierenarts, die haar met veel moeite weer stabiel kreeg. We mochten haar daarna weer ophalen. Ze kreeg bij ons een warmtemat en we hebben haar, dagenlang, 24 uur per dag in de gaten gehouden.

Pom-Pom en Felien verbleven in de quarantaine ruimte. Ze waren allebei bang, beide vrij verwilderd en ze vonden het allebei niet leuk bij ons. Gelukkig knapten die twee wel vrij snel op. We zagen ook dat ze vrij relaxt op elkaar reageerden. Dus op een dag probeerden we uit hoe het ging, als ze samen los liepen. Nou… ze vonden elkaar dus gewoon helemaal geweldig!! Pom-Pom sprong gelijk in het hokje van Felien en daar lagen ze hoor, de twee angstige drollebollies… Dicht tegen elkaar aan, in één mandje, en vier grote oogjes keken ons schuchter aan.

We hebben ze maar samen gelaten, want ze hadden blijkbaar zoveel steun aan elkaar. En nu lopen ze lekker samen los in de losloopkamer. Pom is ongeveer 3 jaar en, zoals dat vaker is met een grotere broer, voelt Felien zich heel veilig bij hem. Samen is alles gewoon veel minder eng en samen kan je ook fijner spelen. Deze twee lieverds hebben wel wat tijd nodig gehad om weer aan mensen te wennen. Vooral Felien, zij is zeer waarschijnlijk gewoon een wild katje. Maar ze is pas 5 maandjes jong, dus we hebben alles uit de kast getrokken om haar te socialiseren. En inmiddels gaat het steeds beter.

Felien & haar Pommeke plaatsen we dus samen. Ze hebben mensen nodig die geduld hebben en de tijd nemen om die twee verder te socialiseren. Ze vinden die mensendingen namelijk nog best spannend. Pom laat zich nu wel aaien hoor, maar soms ligt hij er dan wat verstijfd bij. En Felien, zij is nog wel wat  wantrouwend. Maar als ze je eenmaal kent, komt ze echt wel los. Nieuwe mensen is best eng, maar bij haar vaste ‘socialisatiemens’ gaat ze nu al zelfs op schoot liggen.

We zoeken een rustig appartement met een veilig afgesloten balkon, zonder kinderen. We plaatsen ze niet in een huis met tuin. Ze kunnen wel eventueel met andere katten samenwonen. Ze zijn gecastreerd, ingeënt en gechipt en we plaatsen ze dus alleen samen.

Wilt u kennismaken met dit aandoenlijke tweetal? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Kitten Felien (5 mnd)

Kater Pom-Pom (3 jr.)

Fotografie © Barbara Smeenk en Dasha Munnik

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS POM-POM EN FELIEN HELPEN!

Recent Posts