Familiedrama gedumpte konijnen

10 februari 2016

We krijgen een melding van een geschrokken mevrouw die haar hond in het Rijswijkse Elzenburgerbos uitlaat in een losloopgebied, waar blijkbaar ook een viertal recent gedumpte tamme konijnen rondhuppelt. Ingegeven door zijn jachtinstinct vliegt de hond op ze af. Het gevolg is dramatisch voor 3 van de 4 konijnen. De hond krijgt ze te pakken en nog voordat we ter plaatse zijn overlijden ze alle drie aan hun verwondingen. Gelukkig weet de eigenaar van de hond het vierde konijn in veiligheid te brengen. Dit diertje laat zich erg makkelijk vangen, wat een duidelijke aanwijzing is dat de alle vier de konijnen zeer tam zijn (of waren in het geval van de drie…) en dus nog maar heel kort geleden in het bos aan hun lot zijn overgelaten door een onverantwoordelijk baasje.
Het vierde konijntje is gestrest maar mankeert gelukkig niets en we brengen hem snel door naar de daarvoor bestemde opvang Het Knaaghof.
helaas worden er regelmatig konijnen gedumpt in het Elzenburgerbos, vandaag met dit familiedrama tot gevolg. Tamme konijnen zijn niet gemaakt om te overleven in het wild. Ze zijn niet schuw, wat ze zou behoeden voor gevaar en ze zijn niet gewend om zelf eten te vinden waardoor ze vaak een langzame hongerdood sterven. Onder andere daarom dient het baasje verantwoordelijkheid voor ze te nemen en ze niet aan hun lot over te laten door ze te dumpen in een bos of park maar ze naar de opvang te brengen.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!