Fairy is een schatje
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Fairy is een schatje

Fairy is een schatje

10 juli 2021

  • Andere katten: nee
  • Kinderen: nee
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: dieetvoer om af te vallen

——————-
Fairy werd afgelopen maand geplaatst, maar ze kon niet wennen. Met veel verdriet is weer ze teruggebracht. We zoeken nu een huisje met tuin voor Fairy. Een rustig huisje waar alles voorspelbaar en rustig is. En waar niet te veel reuring is. Want daar wordt Fairy heel onzeker van.
——————

Nou hier hebben we weer een schat van een poes, hoor lieve mensen.

Fairy, ons zachtaardige lieve feetje… Arme Fairy is in eerste instantie teruggekomen van plaatsing, omdat haar vrouwtje niet meer voor haar kon zorgen. En dit poesje vond dat echt heel erg. Ze lag maar in haar mandje en keek om zich heen. Waar was haar fijne thuis nou toch en haar lieve vrouwtje?

Schatje

Je hart breekt als je dat koppie ziet. Ze heeft een hele lieve uitdrukking op haar mooie snoetje. Fairy is een beetje timide, ze is bijna een bescheiden meisje. Maar als je haar gaat aaien, dan leeft ze op. Fairy is een schatje en begint dan te spinnen en te kneden. Ze is zo blij met de aandacht en kijkt je vol verwachting aan. En ze moet zelfs een beetje kwijlebabbelen van al die heerlijke kriebeltjes. Fairy is een hele lieve poes, die het thuis duidelijk goed heeft gehad. Heel veel liefde en aandacht heeft gekend. En dat is maar goed ook, want toen ze in 2015 binnenkwam was dat wel anders.

2015

Toen was ze hartstikke ziek en door ons gevangen met een vangkooi. Ze was niesziek en had het enorm benauwd. Haar temperatuur was te laag en ze ademde zelfs met haar bekje open. Het duurde nog weken, voordat ze eindelijk opknapte. En toen werd ze vervolgens zo gestrest, dat ze zich ging openkrabben. Arme meid, het was allemaal niet makkelijk voor haar. Tot overmaat van ramp werd ze toen geplaatst, en snel weer teruggebracht ivm allergie van de nieuwe adoptant. En nu is ze dus weer terug, omdat haar vrouwtje ernstig ziek is.

Beetje té verwend

Fairy is ietsjes te dik, ze woog 6 kilo. Ze werd thuis net een beetje té verwend met allerlei lekkers. We geven haar daarom dieetvoer, want ze heeft een beetje last van haar rug en van haar knieën door haar gewicht. Rond haar kopje en onder haar kinnetje aaien vindt ze heerlijk. Maar ze heeft liever niet dat je aan haar rug komt: dat is gevoelig. We hebben een röntgenfoto gemaakt, maar er kwam geen afwijking uit. Ze moet gewoon wat van haar gewicht kwijt. We raden aan haar afgepast te voeren. Want als ze iets afvalt, zal ze zich ook fitter gaan voelen. Inmiddels is ze al 7 onsjes kwijt. Nog een half kilootje eraf, zou goed zijn voor haar.

Update 19 juli: Inmiddels is Fairy goed bezig met haar dieet. Ze is lekker aan het afvallen en bulkt van de energie. Het eerst zo rustige meisje speelt erop los en springt de kamer rond. Het is heerlijk haar zo energiek te zien.

Forever thuis

Van haar oude vrouwtje hebben we gehoord dat Fairy de grootste knuffeldoos was. Maar dat ze bezoek erg eng vond. Ze verstopte zich dan. We zoeken dan ook een rustig en voorspelbaar huisje voor haar, waar ze de rest van haar leven mag wonen. Een forever thuis, waar mensen haar knuffelen en waar ze mag genieten. Dat zou haar oude vrouwtje ook zo fijn vinden en dat verdient ze zo…

Kan jij haar dat geven? Bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00 of vul onderstaand formulier in.

Fairy is ongeveer 10 jaar, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Fotografie © Clara Mazèl en Dasha Munnik

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Fairy is een schatje

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.