Explosie… met een staartje

31 januari 2019

Op zondag is er een grote klap aan de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag. Na een vermoedelijke (gas-) explosie is een deel van een pand ingestort. De brandweer heeft enkele personen met een hoogwerker uit hun woning gehaald. Er is ook een persoon zwaargewond onder het puin vandaag gehaald, die met spoed is vervoerd naar het ziekenhuis. Met honden is verder gezocht naar overlevenden onder het puin.

Twee dagen later kregen we een melding dat er nog papegaaien in de naastgelegen onbewoonbare woning zouden zitten. In overleg met de politie en brandweer zijn 7 vogels en een vogelspin uit het huis gehaald. De dieren zijn opgevangen in ons dierenhospitaal en de eigenaar is ingelicht dat de dieren veilig bij ons zitten.

Weer een dag later komen we nogmaals in actie. Door de hulpdiensten werd een plan van aanpak gemaakt om meerdere agapornissen (dwergpapegaaien) uit een van de getroffen woningen te halen. De brandweer is met behulp van de hoogwerker via het raam de woning in gegaan en heeft de kooi met de fluiters uit de woning gehaald. De diertjes zijn met de onze chauffeurs meegegaan. De eigenares van de dwergpapegaaien zal later herenigd worden met haar vogels.

Gelukkig gaat het nu goed met de dieren.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Foto’s: © Jos van Leeuwen

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!