Espresso is een lieve theemuts

 In Asieldieren
  • Andere katten: ja, maar wel rustig introduceren hoor!
  • Kinderen: 12+ zeker. Kleine kindjes vindt ze onrustig.
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee, maar moet wel kwaliteitsvoer hebben, want krijgt last van goedkoop voer.

Hier hebben we weer zo een heerlijke lieve theemuts. Een klein beetje mollig, ontzettend knuffelig, vrolijk en een heerlijk lief tuttebelletje.

Espresso werd bij ons gemeld door de politie, want ze was aangereden. De politie wachtte bij haar tot we kwamen en we hebben haar gauw naar de dichtstbijzijnde dierenarts gebracht. Daar werd ze uitgebreid onderzocht, maar gelukkig vielen uiteindelijk de verwondingen wel mee.

Haar kaak leek in eerste instantie gebroken: haar tong stak uit haar bek en er zat opgedroogd bloed. Bij het openen van de bek bleek de tong gespietst te zijn op de onderhoektand links. Voorzichtig heeft de arts de tong van de tand getrokken, waarna Espresso haar tong gretig naar binnen trok. Hierna kon ze haar bekje weer normaal bewegen. Ze had een diepe snee op haar knie, die gehecht moest worden. Maar verder was ze voornamelijk enorm geschrokken van haar ongeluk.

Voor de zekerheid ging ze door naar onze orthopeed, want een aanrijding: daar komen maar weinig katten ongeschonden vanaf en haar bekken leek toch wat pijnlijk. Die lichamelijke onderzoekjes bovenop haar ongeluk: dat vond ze echt enorm naar. Espresso was helemaal van slag. Maar ze had gelukkig niets gebroken. Ze had nog een klein bultje op haar buik, maar dat leek niet veel bijzonders. Onze Espresso heeft echt geluk gehad!

We hebben haar meegenomen naar ons hospitaal om te herstellen van de klap, de wond te laten genezen en haar heel veel TLC te geven, zodat ze haar trauma kon verwerken. Espresso kwam toen al gauw tot rust. Zóveel lieve mensen die met haar begaan waren. Zóveel knuffels, lekkere hapjes en lieve stemmen: dat deed dit meisje goed. Ze kan bij nieuwe dingen een beetje onzeker zijn en heeft dan wat overtuigingskracht nodig. Maar in de losloopkamer is ze nu de vrolijkheid zelf. Als er meer mensen tegelijkertijd in haar kamer zijn, heeft ze het super druk: want iedereen moet een kopje en een knuffel krijgen.

En buiten in de kattenren: daar vindt ze het echt heel gaaf! Lekker klimmen op de klimboom en dan gluren naar wat er allemaal gebeurt in de wijde wereld. Als de ambulance langs rijdt, vliegt ze naar binnen. Want dat lesje heeft ze wel geleerd. We zoeken voor haar dan ook een veilige tuin. Liefst binnentuin of catproof afgesloten, want ze heeft op haar jonge leeftijd al 1 van haar 9 kattenlevens verspeelt. En dát vinden wij eigenlijk wel meer dan genoeg!

Espresso is ongeveer een jaartje jong. We vermoeden dat ze is gesteriliseerd, maar mocht ze nog krols worden, dan mag ze bij onze eigen dierenarts en op onze kosten worden geholpen. Dan kan eventueel dat kleine bultje op haar buik ook worden verwijderd. Verder is ze gechipt en gevaccineerd.

Wilt u kennismaken met Espresso? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie © Clara Mazèl

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS ESPRESSO HELPEN!

Bestel je je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan via onderstaand logo. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Recent Posts