Emi en Hana hebben elkaar gevonden

30 oktober 2023

Emi en Hana zijn nu helemaal blij, maar dat is niet altijd zo geweest. Toen Emi bij ons binnenkwam, vreesden we voor haar leven. Met glucose water, lekker warm in de couveuse en veel liefde, is Emi er weer helemaal bovenop gekomen. Hana is bij ons gekomen via onze collega’s van de Wulp. Emi en Hana passen niet alleen qua kleur zo mooi bij elkaar. Ook hun gedrag is hetzelfde. Ze zijn heel rustig, klimmen door de kooi, tutten en dutten met elkaar. Emi en Hana zijn niet handtam, maar vinden mensen niet eng.

We zoeken voor deze twee kleurrijke lieve schatjes een forever home, waar ze samen oud kunnen worden.

Emi draagt een ring uit 2020. Hana draagt geen ring, waardoor we de leeftijd niet weten. Van beide vogels weten we het geslacht niet.

Heb je belangstelling voor onze Emi en Hana? Vul dan het contactformulier in, onder aan deze pagina.

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor.
Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.
Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.
Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Reageer op Emi en Hana hebben elkaar gevonden

Help ons de dieren helpen!