Elza de agapornis zoekt een partner
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Elza de agapornis zoekt een partner

Elza de agapornis zoekt een partner

4 juni 2021

Boem! Dat hoorde de melder, iets botste keihard tegen hun raam. Toen ze buiten gingen kijken, zat daar een schattige vogeltje. Lieve Elza liet zich zo oppakken en toen ze eenmaal binnen zat, ging ze braaf op de schouder zitten.

Elza is een lieve en ietwat drukke agapornis, die redelijk tam is. Maar als ze in haar hok zit kan het een felle tante zijn en is ze niet bang haar snaveltje te gebruiken. We zien dit vaker. Vogeltjes beschermen hun kooi alsof het hun nest is en daar wil je geen indringers.Maar eenmaal uit de kooi wil ze graag bij je zijn en mee op onderzoek.

Elza heeft geen ring, dus weten we niet hoe oud ze is. Ook weten we haar geslacht niet. Ze is dus wel mensen gewend en we denken dat ervaren vogelmensen haar nog socialer kunnen krijgen.

Ze zoekt nu een huis waar al 1 of meerdere agapornissen wonen. Want alleen zijn, dat is ze zat! Agapornissen hebben een partner voor het leven en wij gunnen Elza ook dat geluk. Ook zoekt ze een huis waar ze regelmatig uit de kooi mag of een ruime volière waar ze lekker zichzelf mag zijn.

* Wist je trouwens, dat de naam Agapornis is gevormd uit het Griekse agapein = liefkozen en ornis = vogel. In het Engels worden deze dwergpapegaaitjes dan ook wel ‘Lovebirds’ genoemd, en in het Frans ‘Les inséparables’.

Heb jij interesse in onze Elza? Vul het contactformulier in of bel voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur op 070 3282828

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Heeft u interesse in één of meerdere Agapornissen? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00 uur.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Elza de agapornis zoekt een partner

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.