Elvie, lief en een beetje stoer

 In Asieldieren

Elvie is vorig jaar geplaatst, maar ze is weer terug. Want haar eigenaar kon helaas niet meer voor haar zorgen. We zoeken voor haar een heel fijn rustig huis, waar ze de enige poes is en de rest van haar leven mag blijven. Waar ze heel veel liefde en aandacht krijgt. Want dit meisje heeft het niet makkelijk gehad in haar leven. We gunnen haar zo nog een paar onbezorgde liefdevolle jaren.

Collega’s van een zwerfkatten opvang in Rotterdam hadden Elvie in 2010 al gevangen, en geplaatst in een huisje. Ze is daar na een tijdje weggelopen en zo kwam ze weer op straat. Op een goede dag zagen oplettende mensen haar lopen en hebben haar eten gegeven.

Elvie vond het wel prima, maar zij kon daar niet blijven wonen. De mensen hebben haar naar een dierenarts gebracht, waar duidelijk werd dat ze een bekende was van onze collega’s. We werden gebeld en hebben haar daar vorig jaar opgehaald. Toen hebben we haar geplaatst en nu is ze terug. Haar nageltjes waren veel te lang en bijna in haar zooltje gegroeid. We hebben ze geknipt, maar daar moet haar nieuwe baasje wel op letten. Blijkbaar groeien ze hard en verzorgt ze haar nagels zelf niet zo goed.

Aaien vindt ze inmiddels best fijn, maar wel op haar voorwaarden. Als ze er genoeg van heeft, laat ze dat merken. Niet iedere kat houdt van dat continue gepluk aan haar vacht, en dat mag een dier natuurlijk zelf bepalen, vinden wij. Elvie is eigenlijk gewoon lief. Maar ze is nog wat voorzichtig, en dat komt vast door haar ervaringen. Ze heeft mensen nodig, die haar tijd geven en geduld hebben. Elvie wil echt wel, maar ze is haar vertrouwen een beetje kwijt. En dat snappen wij maar al te goed!

Ze kan beter op een appartement wonen, met een balkon dat cat-proof is of wordt gemaakt. Een rustig huis lijkt ons het beste. Kinderen, alleen als ze ouder zijn, minstens 12 jaar. En als ze haar de eerste tijd met rust kunnen laten, en begrijpen dat zij komt, als ze er klaar voor is.

Elvie is op 2 juni 2005 geboren en is nu nu 14 jaar. Ze is gechipt, gesteriliseerd en ingeënt.

Wilt u kennismaken met Elvie? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie © Kate Miller en Clara Mazèl

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS ELVIE HELPEN!

Recent Posts