Laat de dieren er niet onder lijden, wij willen in Den Haag blijven rijden! Per 1 januari 2028 mogen benzine- en dieselbussen de binnenstad van Den Haag niet meer in. De kuststrook volgt waarschijnlijk niet veel later. Met onze ambulances mogen we straks niet meer in ons eigen werkgebied rijden. De Haagse dieren mogen hier niet de dupe van worden! De enige oplossing: overstappen naar elektrische ambulances. Help jij ons daarbij?

“De uitlaatgassen van bestel- en vrachtauto’s zorgen voor luchtvervuiling. Deze auto’s zorgen ook voor overlast van geluid. Dit is slecht voor de gezondheid, de natuur en het klimaat. Om de stad leefbaar en gezond te houden, moet de luchtkwaliteit verbeteren.” Deze redenen voor het instellen van een zero-emissiezone schrijft de gemeente Den Haag op haar website.

 

Wat betekent dat voor ons?

Wij hebben vijf ambulances te vervangen om ons werk te kunnen blijven doen. De kosten per bus zullen ongeveer uitkomen op € 65.000. Dit is inclusief aanpassingen die wij nodig hebben, zoals een verhoogd plafond en aan beide kanten een schuifdeur. Vijf ambulances keer € 65.000 is € 325.000.

 

Hoeveel ritten steun jij voor de komende jaren?

We rekenen erop dat de ambulances minimaal acht jaar meegaan. Jaarlijks rijden we ongeveer 18.000 ritten. Dat zijn 144.000 ritten in acht jaar! De nieuwe ambulances kosten dus € 2,25 per rit in aanschaf.

€ 325.000 / 144.000 ritten = € 2,25

 

Help jij mee en doneer je voor één of meer ritten?

Dat zou geweldig zijn! Veel kleine bedragen samen zorgen voor enorme bedragen.

Doneer eenmalig via Tikkie

Klik op het logo of scan de code.

.

 

Of doneer via een overboeking

Doneren kan natuurlijk ook door je donatie over te maken naar
NL87 TRIO 0197 6641 99 t.n.v. Dierenhosp.& Amb. Den Ha. en onder vermelding van ‘elektrische ambulances’.

 

Of doneer via iDeal

Gebruik het formulier hieronder.