Laat de dieren er niet onder lijden, wij willen in Den Haag blijven rijden!

Per 1 januari 2028 mogen benzine- en dieselbussen de binnenstad van Den Haag niet meer in. Hetzelfde geldt voor de kuststrook. Met onze ambulances mogen we straks niet meer in ons eigen werkgebied rijden. De Haagse dieren mogen hier niet de dupe van worden! De enige oplossing: overstappen naar elektrische ambulances. Help jij ons daarbij?

“De uitlaatgassen van bestel- en vrachtauto’s zorgen voor luchtvervuiling. Dit is slecht voor de gezondheid, de natuur en het klimaat. Om de stad leefbaar en gezond te houden, moet de luchtkwaliteit verbeteren.” Deze redenen voor het instellen van een zero-emissiezone schrijft de gemeente Den Haag op haar website.

Wat betekent dat voor ons?

Wij hebben vijf ambulances te vervangen om ons werk te kunnen blijven doen. De kosten per bus zullen ongeveer uitkomen op € 65.000. Dit is inclusief aanpassingen die wij nodig hebben, zoals een verhoogd plafond en aan beide kanten een schuifdeur. Vijf ambulances keer € 65.000 is € 325.000.

Hoeveel ritten steun jij voor de komende jaren?

We rekenen erop dat de ambulances minimaal acht jaar meegaan. Jaarlijks rijden we ongeveer 18.000 ritten. Dat zijn 144.000 ritten in acht jaar! De nieuwe ambulances kosten dus € 2,25 per rit in aanschaf.

€ 325.000 / 144.000 ritten = € 2,25

Help jij mee en doneer je voor één of meer ritten?

Dat zou geweldig zijn! Samen blijven we de dieren helpen!

 

Doneer eenmalig via Tikkie

Klik op het logo of scan de code.

.

 

Of doneer via een overboeking

Doneren kan natuurlijk ook door je donatie over te maken naar
NL87 TRIO 0197 6641 99 t.n.v. Dierenhosp.& Amb. Den Ha. en onder vermelding van ‘elektrische ambulances’.

 

Of doneer via iDeal

Gebruik het formulier hieronder.


UPDATE januari 2024: Jawel, er gebeurt weer iets wat niemand zich vooraf had kunnen voorstellen… We ontvingen bericht van een hele lieve mevrouw. Een bericht waardoor we bijna van onze stoel vielen van verbazing. Zij zal een volledige ambulance financieren! Uiteraard respecteren we haar wens om anoniem te blijven, maar het liefst zouden we haar foto op mega-grote bedankposters laten drukken. Onvoorstelbaar, zo’n mooie gift. Heel heel heel erg bedankt!

UPDATE december 2023: Wauw! Nog voor de campagne officieel van start is, kunnen we heel mooi nieuws delen: Stichting Universitas gaat de eerste elektrische ambulance voor ons aanschaffen! Vorig jaar financierden zij al een kleinere elektrische ambulance voor ons. Die wordt in de eerste helft van 2024 geleverd. En nu vertelden zij dat zij ook een grote ambulance aan ons doneren. Stichting Universitas, jullie zijn geweldig! Nog vier ambulances te gaan…