Egel in shock

8 maart 2018

Wat een bijzondere dieren zijn egels toch! Met hun harde stekels en hun lieve koppies zien ze er gevaarlijk en tegelijkertijd aaibaar uit. Al kun je dat laatste beter niet doen.

Egels zijn de laatste 15 miljoen jaar niet veel veranderd. Het zijn echte nachtdieren, en daarnaast redelijk schuw. Wie overdag een egel ziet, kan er dus van uitgaan dat het dier iets mankeert.

Zo ook een tijdje geleden, toen we vanuit de Okkenootstraat een melding over een gewonde egel kregen. Ambulancechauffeur Hugo was snel ter plekke en dacht eerst dat de egel was aangereden, totdat hij een tandafdruk in het pootje zag. Vermoedelijk was het dier gebeten door een hond. De egel reageerde nauwelijks en leek in shock te zijn.

Snel reed Hugo door naar Dierenarts Breuk en Van Doorne, waar egelkenner Dr. Breuk zich over het gewonde dier ontfermde. Van het gewonde pootje werd een röntgenfoto gemaakt, waarna bleek dat het niet gebroken was. Daarna werd het arme diertje in een couveuse geplaatst, waar het warmte en zuurstof kreeg om de egel uit shock te krijgen.

Toen we dat alles zo zagen, de aandacht en zorg die het diertje kreeg, was dat zonder meer een hartverwarmend tafereel. Dieren en mensen, wat passen die toch mooi bij elkaar, als het goed is.

Fotografie © Kate Miller

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!