Egel in de volle zon…

10 juli 2019

De afgelopen weken krijgen we steeds meer meldingen over egels. Zo ook over dit egeltje, die in de volle zon bij iemand in de tuin lag. Dat is nooit een goed teken.

In Den Haag en omgeving leven veel egels, met name in de groene wijken, parken, bossen en ook in de duinen.  Aangezien egels nachtdieren zijn, worden ze niet veel gezien en weten we vaak niet dat ze in onze omgeving leven. Egels behoren namelijk in het donker te wandelen en op zoek te gaan naar eten. Vaak is er iets niet in orde als ze zich overdag laten zien en al zeker niet als ze in de volle zon liggen.

Deze egel was dan ook erg verzwakt en is naar de egelopvang gebracht, waar hij in een fijn donker holletje kan bijslapen en extra voeding krijgt. Hier wordt hij goed verzorgd en als hij straks weer helemaal fit is, wordt ‘ie weer teruggezet in zijn eigen omgeving.

Wilt u weten of een egel hulp nodig heeft en wanneer u ons zou moeten bellen? Kijk dan even op deze websitepagina van de Egelopvang. Hier vindt u een schat aan informatie. https://www.egelopvang.nl/zoetermeer/egel-gevonden/ 

Fotografie © Barbara Smeenk

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!