Eerste hulp bij eendje

18 augustus 2019

Een paar dagen geleden dobberde er een eend in het water, die volgens de meldster, twee dagen daarvoor nog kiplekker en springlevend hun tuin in kwam. Nu was ze lusteloos, haar vleugels hingen af en het derde ooglid was zichtbaar. De meldster wist het gelijk: Botulisme in het water!! Eerder hebben twee eendjes het niet gered maar deze had nog een kans!

Ze heeft ons onmiddellijk gebeld en ambulancechauffeurs Ellis en Janneke reden er snel heen. Het eendje had zich inmiddels in het riet verstopt. Maar na even zoeken en een paar handige manoeuvres konden ze haar toch het water uit vissen. Ellis, zelf paraveterinair, twijfelde geen moment en diende direct ter plaatse de eerste hulp toe. Het eendje kreeg een spoeling met water toegediend. Om nog te controleren of er bloedzuigers in haar neus zaten, blies Ellis in haar neusgat. Die zaten er gelukkig niet… Daarna zijn ze met spoed naar Vogelopvang De Wulp gereden.

Botulisme is dodelijk, maar bij tijdige actie nog niet!! En ook al is het minder warm en ook al regent het, het is nog lang niet uit het water!

De meldster heeft de foto’s van de redding gemaakt. Dankjewel Yvonne! Voor je snelle actie…. het eendje maakt, dankzij jou, nu weer een kans op herstel.

Fotografie © Meldster Yvonne

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!