Een verlaten nest dat piept

20 april 2020

Donderdagochtend rond een uur of 9 krijgen we een melding vanaf de Westvlietweg in Den Haag. In het midden van een watertje ligt een nest van een waterhoen.

Helaas kwam een hongerige reiger langs, die kleine waterhoentjes maar al te lekker vindt. Hierdoor zijn papa en mama waterhoen als een speer vertrokken met de al uitgekomen baby waterhoentjes. Hun nest  met nog 3 eieren verlaten achterlatend.

De bewoners aan de Westvlietweg bleven het nest al die tijd goed in de gaten houden en wat bleek: vanochtend waren nog twee eitjes uitgekomen en een zacht gepiep was hoorbaar. Hele kleine rillende baby waterhoentjes zonder ouders zaten hulpeloos op het nestje. Zonder deze melders waren ze reiger- of meeuwenvoer geworden, maar nu wij ter plaatse waren ging dát niet gebeuren!

Maar hoe kom je bij zo’n nest midden op het watertje? Voor een waadpak was het net iets te diep en modderig… Voor onze dierenambulance boot was het water niet groot genoeg. Maar gelukkig kon de bewoonster een familielid bellen, die gelijk in zijn bus sprong om een klein kinderbootje te brengen.

Eén van de jonge meiden wou maar wat graag de chauffeurs van de dierenambulance assisteren en vaarde richting het nest. Voorzichtig pakte ze de twee net uitgekomen baby hoentjes én het overgebleven ei.

De baby’s waren al erg koud en de ouders hadden zich al 24 uur niet laten zien, dus die gingen niet meer terugkomen. Ambulancechauffeur Rutger is met spoed naar Vogelopvang de Wulp gereden. Omdat ze erg koud waren gingen ze gelijk de warme couveuse in en werden ze lekker gevoerd. Met deze 2 komt het wel goed. Het ei bleek rot van binnen te zijn en zou nooit uitgekomen zijn.

Maar gelukkig worden deze twee kleintjes nu goed verzorgd en kunnen ze straks, zodra ze groot genoeg zijn om voor zichzelf te kunnen zorgen, weer de wijde wereld in!

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!