Een stormachtig avontuur…

5 februari 2018

Vorige week kregen we een melding dat er op het Zuiderstrand ter hoogte van de Houtrustweg bij Kijkduin een zeehond lag. En die lag er niet zo fijntjes bij…

Althans, de plek waar het dier was gesignaleerd, was bepaald geen fijne stek; tegen de duinrand aan naast een zandheuvel waar een zeefwagen bezig was het zand te zeven. Een zeefwagen is een soort putjesschepper, maar dan van het strand. En die wil je niet in de buurt van een angstige zeehond hebben.

Toen onze ambulancechauffeur Rob poolshoogte kwam nemen, bleek het om een jonge, grijze zeehond te gaan, die ongeveer 8 weken oud was. Het jong was verweesd geraakt en daardoor verzwakt, uitgedroogd en uiteindelijk aangespoeld op onze kust.

En toen begon de bizarre tocht met de strandwagen, met daarin de zeehond, naar A-Seal zeehonden opvang in Stellendam. Bizar omdat het strand erg zwaar en moeilijk te berijden was door de verschillende stormen van de afgelopen weken. Er waren veel plekken met drijfzand, er stond een niet geringe windkracht 7 en het stuifzand maakte het zicht soms onmogelijk.

Toch lukte het Rob en vrijwilliger Karine, die mee was om te helpen, om uiteindelijk Stellendam te bereiken en de jonge zeehond af te leveren. Wat een stormachtige onderneming! Het stuifzand zit nog in Rob zijn oren!

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!