Een pluizenbol genaamd Hippie

7 december 2017

Dagelijks loopt een mevrouw in het Kruisvaarderspark met haar dochtertje de hond uit te laten. Maar van de week rende ineens hun huisdier hard weg richting een wit pluizenbolletje.

Van huis uit is de hond konijnen en katten gewend, maar op straat wil hij nog wel eens achter ze aan jagen, omdat ze dan zo leuk wegrennen.

Maar dit keer rende het ontdekte diertje niet weg. Toen de moeder en haar dochter dichterbij kwamen, zagen ze dat het een tam konijntje betrof. De vrouw besloot het dier mee te nemen en omdat het er verwaarloosd en hongerig uit zag, nam ze het zelfs in huis om het meteen eten te kunnen geven.

Haar dochter was al verliefd geworden op de pluizenbol en bleef vragen of ze het beestje mocht houden, maar al snel zag haar moeder dat het dier er dermate slecht aan toe was, dat ze besloot om met konijn en kind naar ons hospitaal te komen.

Toen we het diertje zagen, was het duidelijk dat het direct hulp nodig had. Het hele lichaampje zat vol met vervilte klitten en viezigheid. Eerst besloten we om het konijntje te bevrijden van de pijnlijke verviltingen. Die voelen namelijk alsof er continue aan het haar getrokken wordt. Dat bevrijden is een vrij simpel klusje, waarbij je in principe gewoon de schaar er in zet. Maar al snel werd duidelijk dat het dit keer niet zo gemakkelijk ging. De verviltingen waren zo heftig dat ze zelfs strak op de huid zaten en daardoor met een schaar moeilijk te verwijderen waren.

Na 45 minuten voorzichtig knippen door 2 verzorgers tegelijk, waren de tot vilt geworden haren eindelijk verwijderd. Het leek wel alsof er twee konijnen in 1 konijn zaten, zoveel kwam er vanaf!

Nu dat de huid weer zichtbaar was, waren ook meteen bijtwonden te zien. De dierenarts schreef vervolgens antibiotica voor. Tijdens het knippen gaf deze lieverd, die we Hippie noemden vanwege zijn hippie-kapsel, geen kik. Daarom verdiende het konijn een lekker worteltje en toen was het diertje opeens zo stil niet meer. Er werd geknaagd alsof het een lieve lust was. Lang leve de schaar! En goed gedaan natuurlijk, moeder en dochter…

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Foto’s © Kate Miller

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!