Een plastic ring-ding

18 januari 2019

Al weken lang krijgen wij eenzelfde melding uit Rijswijk over een eend met een rode plastic ring om nek en snavel. Door deze belemmering kan hij niet goed eten maar vliegen daarentegen is (nog) geen probleem. Dit maakt het voor ons natuurlijk niet gemakkelijk dit diertje te vangen. Meerdere collega’s hebben al een poging gewaagd, maar tevergeefs. De eend is ondertussen al een bekendheid in zijn wijk en sommige omwonenden patrouilleren dagelijks met vangnetten en brood, in de hoop deze sneue snater te vangen.

Dan komt er wederom een melding binnen over deze Rijswijkse ‘beroemdheid’ en vol goede moed gaan chauffeurs Andre en Jan weer op weg naar de eend. Het vangnet wordt tevoorschijn getoverd en met uiterste concentratie slagen ze er samen in de eend te vangen, die gelukkig ditmaal aan de oever van het water aan de Bazuinlaan rond banjert. Door ondervoeding is hij al iets verzwakt, wat de vangactie doet versoepelen.
De mannen slaken een zucht van verlichting en bekijken de eend nauwkeurig. Het plastic ringetje zit in zijn snavel en om zijn achterhoofdje heen maar is gelukkig makkelijk af te knippen. Eindelijk is hij bevrijd van dit stukje afval, gelukkig zonder ernstige schade. Het dier wordt overgebracht naar de vogelopvang en zal de komende dagen daar verblijven om aan te sterken om spoedig weer terug te keren naar zijn eigen Rijs-wijkie.

Afval kan erg schadelijk en zelfs dodelijk zijn voor dieren. Zij hebben helaas niet de gave voedsel van afval te onderscheiden. Hierom is het voor ons erg belangrijk om afval weg te gooien in afgesloten afvalbakken en deze niet zomaar de natuur in te dumpen.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!