Een goede deal

2 juli 2020

Onderweg naar een melding zag ambulancechauffeur Joshua een kat wel heel erg fanatiek met iets aan de haal gaan. Hij is even uitgestapt om het beter te bekijken. En zag toen een heel klein diertje in grote nood.

Het bleek om een doodsbang spitsmuisje te gaan, die voor zijn leven aan het vechten was. Maar dat ging hij natuurlijk niet winnen van zo een grote kat. Joshua besloot de kat een beetje te verjagen en heeft zo het trillende muisje kunnen redden van zijn anders bittere einde! De kat keek een beetje beteuterd: dat het mens zijn prooi afpakte vond ‘ie niet zo leuk.. Josh heeft de kat een lekker hapje kattenvoer gegeven, in ruil voor zijn levende prooi. En dat leek de kat een goede deal te vinden. Eind goed, al goed en iedereen blij..

De spitsmuis is met wat lichte verwondingen naar het Knagertje gebracht. Daar krijgt deze kleine geluksmuis verdere behandeling, lekker eten en rust in een veilige omgeving. Zodat hij straks weer gezond en wel teruggezet kan worden in de natuur. Nu maar hopen dat hij geleerd heeft van zijn bezoekje aan de grote stad. En voortaan lekker in de bossen en de velden blijft.

Josh rent naar de ambulance om een bakje te halen en de gewonde muis te helpen

Sorry lieve katten vriend: niet tijdens Joshua zijn dienst… 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!