Een geweldige vrijdagmiddag!

17 september 2017

Soms valt alles op zijn plek. Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld. We kregen vanuit een kantoor aan de Hoenstraat, alhier, een melding dat men een kat had opgesloten in een afgesloten ruimte. Al een paar dagen hadden ze kattenplas geroken. En toen de werknemers ineens een kat in het kantoor zagen lopen, bedachten ze zich geen moment en belden ze ons.

Vervolgens is chauffeur Thon naar de Hoenstraat gegaan, waar hij een lieve, schitterende langharige lapjespoes trof. Toen in het hospitaal onze Iris de beschrijving van het diertje doorkreeg, ging er geen belletje bij haar rinkelen, maar een heuse kerkklok.

Die week had zij een opmerkelijke vermissing in de groepsapp van haar collega’s gezet van een poes uit Amersfoort, een opvallende verschijning genaamd Estrella. Iris zocht de foto van het beestje op en appte deze naar chauffeur Thon, die het dier op de foto erg vond lijken op het dier dat bij hem was. Maar omdat de poes nog niet was gechipt, kon de match niet definitief bevestigd worden. Er was echter nog 1 opvallend kenmerk, wist Iris door een Facebook-bericht van de eigenaresse van de vermiste Estrella:

Dit bezoek vandaag aan Den Haag kreeg een hele andere wending… 😢 Bij het uit de (nieuwe) auto stappen is een vergrendeling van een reismand losgeschoten en is onze lieve Estrella ontsnapt. Ze is hiervan zo geschrokken en de struiken (van Den Haag) ingeschoten. Uren en uren is er gezocht maar voor nu tevergeefs… De zorginstelling waarbij ze ontsnapt is heet Florence woonzorgcentrum Oostduin aan de Goetlijfstraat. Mensen in Den Haag, kijkt u alstublieft met ons mee? Estrella is redelijk op leeftijd, een mooie lieve tortie poes, ze mist een aantal tandjes. Verder heeft ze artrose waarvoor ze dagelijks pijnstilling krijgt.

Ze miste dus een aantal tandjes. Thon keek direct in het bekje van de lapjespoes en toen kwam het verlossende antwoord: er was een match!
De eigenaresse was in Utrecht toen we het goede nieuws vertelden en sprong meteen in de auto. 
Estrella werd ondertussen bij ons opgevangen en het was direct duidelijk dat het hier een echte knuffelpoes betrof. We werden bijna dood geknuffeld!

De hereniging tussen eigenaresse en Estrella was er een om nooit te vergeten. Wat een blijheid! Als dank gaf de eigenaresse ons nog een boekje dat ze zelf heeft geschreven, getiteld Bewust Van Hondengedrag, want we hadden hier te maken met een echte honden en katten-liefhebster en -specialist. Ze chipte notabene zelf haar katten, maar Estrella was helemaal langs haar heen geschoten. Bij thuiskomst zou ze dat meteen doen!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!