Een geluk bij een ongeluk
  1. Home
  2.  » 
  3. In het hospitaal
  4.  » Een geluk bij een ongeluk

Een geluk bij een ongeluk

10 april 2019

Op vrijdag 5 april kregen we een melding over een moederpoes, die een aantal kittens had geworpen op de Potchefstraat in Den Haag. Toen onze chauffeur de poes en kittens kwam ophalen, gaf de melder aan dat de kittens aan elkaar vastzaten en als één geheel moesten worden opgetild. Op deze wijze werden de dieren zo snel mogelijk naar ons hospitaal gebracht, zodat ze de juiste zorg konden krijgen.

In het hospitaal bleken de navelstrengen van de vijf kittens helemaal in elkaar vast te zitten. We hebben de dieren voorzichtig van elkaar kunnen scheiden. Helaas bleek al snel dat twee kittens zo enorm zwak waren, dat ze het niet zouden redden. Onze dierenarts was die ochtend aanwezig en heeft ze in laten slapen. Ondanks onze inspanningen en de warmte en goede zorg van de moeder, zijn in de dagen daarna de overige drie kittens ook overleden. Enorm sneu voor de lieve zorgzame moederpoes, die zo haar best heeft gedaan.

Het toeval wil dat we een dag eerder, twee moederloze kittens van dezelfde leeftijd hebben opgehaald. Deze twee kleintjes hebben we direct bij de moederpoes aangelegd en ze werden gelukkig meteen geaccepteerd door haar. Deze twee kittens, ‘Tamaryn’ en ‘Quinn’ doen het, tot op heden, gelukkig goed.

Echt een geluk bij een ongeluk, dat deze weesjes een nieuwe moeder hebben gevonden en moederpoes ‘Sheena’ nog twee gezonde baby’s heeft ‘overgehouden’.

***Sheena en haar pleegkittens zijn niet te reserveren. Wanneer ze klaar zijn om op zoek te gaan naar hun eigen thuis, komen ze op onze website. Vanaf dat moment kunt u reageren. We willen u dan ook vriendelijk verzoeken ons niet te bellen voor ze. 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS SHEENA, TAMARYN EN QUINN  HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Cremeren

Je kunt jouw overleden huisdier - op afspraak - zelf brengen bij een huisdierencrematiorium. Laat je je huisdier liever thuis ophalen, dan kan dat ook. Crematoria komen op afspraak aan huis. Ook kun je ons vragen om het dier door te laten brengen naar het crematorium. Hiervoor geldt dan het huidige ambulancetarief.

Goed afscheid nemen is heel belangrijk en daarom is er bij de crematoria altijd gelegenheid om rustig afscheid te kunnen nemen van jouw overleden huisdier.

 

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.