Een fuut op je balkon…

13 juni 2022

Tap, tap, tap. Het geluid van kleine pootjes die over je balkon bewegen midden in de nacht. Je denkt er eerst niet echt iets van en gaat weer slapen. Het is vast een vogel die zo weer weg vliegt. Maar als de vogel de volgende ochtend nog steeds op je balkon zit, dan is er toch iets aan de hand…

Dan maar de dierenambulance bellen. Want het vogeltje lijkt niet van het balkon af te komen zonder hulp. In eerste instantie dacht de melder dat het een aalscholver was. Maar toen onze chauffeur aankwam, bleek het een fuut te zijn! Futen hebben de pootjes aan de achterkant aan het lijfje zitten. Hierdoor kunnen ze zich in het water uitstekend bewegen, maar op het land komt dit ze niet enorm handig uit. En voor de jongere futen geldt dat zeker. Deze kleine fuut kon dus niet van het balkon af.

De kleine rakker zat in een hoekje van het balkon. Chauffeur John kreeg hem makkelijk te pakken. Eerst keek hij naar de vleugeltjes, die waren in orde. Hij had verder wel wat verwondingen, maar die waren gelukkig minimaal. Misschien veroorzaakt door de verkeerde landing op het balkon? Het zou in ieder geval in orde komen met dit vogeltje.

De fuut was nog erg jong. Daarom hebben we in de buurt naar de ouders gezocht. Tevergeefs helaas hebben we hen niet gevonden. De fuut moest dus mee in de ambulance en op naar de vogelopvang! Daar krijgt hij kost en inwoning, tot hij groot genoeg is om voor zichzelf te zorgen.

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!