Dwarrel

23 april 2022

Het gaat kort gezegd heel erg goed! Dwarrel is niet echt het verlegen type, dus na een korte wenperiode in zijn kamertje ging hij direct opgewekt aan de slag met het verkennen van het huis. Zijn motto: als het een deur is, moet het open. Daarin is hij ook heel voortvarend door bij een dichte deur gewoon aan de deurklink te gaan hangen…  🙂

Toen hij mijn andere kat Socks voor het eerst tegenkwam stapte hij ook direct op hem af en gingen de neusjes tegen elkaar. Dat ging helaas voor Socks toch allemaal wat te snel, dus ik ben de afgelopen dagen veel bezig geweest om Dwarrel met zachte hand weer even naar z’n eigen kamer te sturen als ze kattig tegen elkaar gingen doen. Maar vanochtend zaten ze al gebroederlijk voor het raam te koekeloeren, dus volgens mij gaat dat helemaal goed komen met deze bromance… 🙂

Met de gezondheid van Dwarrel gaat het naar omstandigheden ook erg goed volgens mij. De eerste 2 dagen gaf hij nog wat over (zoals hij blijkbaar ook deed voordat hij bij mij kwam) en kwamen er ook allerlei heftige pruttelgeluiden uit z’n lichaampje, maar sindsdien is dat gelukkig gestopt. Ook heeft hij af en toe niesbuien vanwege zijn chronische niesziekte maar hij oogt verder niet ziek of erg snotterig. Maar ik hou dat uiteraard wel in de gaten.

Het is duidelijk dat het Dwarrel’s volgende persoonlijke doel is om naar buiten te gaan, maar helemaal los, dat durf ik voorlopig nog niet aan. Dat vergt soms wel wat gemanoeuvreer als Socks van buiten naar binnen wil en Dwarrel op het vinkentouw zit om naar buiten te ontsnappen.

Kortom: een 100% geslaagde landing van Dwarrel in zijn nieuwe huis wat mij betreft.

Hierbij een paar fotootjes van Dwarrel in de tuin. Met het tuigje durf ik het wel aan en dat werkt prima bij hem, hij lijkt het helemaal gewend. Maar hij is wel een wildebras die het zo op een lopen zet. Zelfs Socks hielp op een gegeven moment mee om hem in bedwang te houden (zie foto 🙂).

Zijn favoriete plekje is de tuinstoel. Zeker met dit weer is hij heerlijk aan het genieten in de buitenlucht. De gezondheid gaat steeds beter volgens mij, het niezen wordt steeds minder gelukkig.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!