Duifjes weggehaald, maar toch weer teruggezet!

13 oktober 2022

Wat doe je als je een duivennest met twee kleine duifjes aantreft op je balkon en je de ouders nergens ziet? Natuurlijk, dan bel je ons! 

Met de dierenambulance reden we naar het huis en we namen een klein kooitje mee waar we de duiven in konden stoppen. Aangekomen op het balkon zaten de duifjes in een hoekje. Ze zaten op en onder hun eigen ontlasting en er hing een nare geur om hen heen.

We tilden de kleine vogeltjes op, stopten ze in het bakje en reden door naar vogelopvang De Wulp. Maar… daar waren ze helemaal niet blij met onze actie.

Zulke jonge duifjes hebben een kleine overlevingskans in de opvang. Natuurlijk doen de medewerkers en vrijwilligers er alles aan, maar alle inspanning haalt het niet bij de zorg die de ouders de duifjes kunnen geven. En wat bleek: de duifjes werden wel degelijk gevoed. De medewerkers van De Wulp voelden namelijk zaden zitten. De ouders waren dus wel in de buurt van het nest!

Er zat maar één ding op: de duifjes terugbrengen naar het balkon! We belden met de melder en legden het verhaal aan haar uit. Gelukkig vond ze het goed dat we terugkwamen. Ze was zelf een grote vogelliefhebber, dus als ze ergens veel voor over had dan waren het vogels.

Inmiddels gaat het goed met de duifjes en ze worden nog steeds goed verzorgd door hun ouders. Gelukkig een goed einde!

Onze medewerkers en vrijwilligers weten veel over dieren, maar ook wij maken af en toe een foutje. Gelukkig werken we samen met de experts van De Wulp en van andere opvangcentra en zo leren wij nog elke keer van elkaar!


Deze laatste foto ontvingen we later van de melder. Het gaat goed met de duifjes!

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!