Duif op drie meter diepte

29 augustus 2021

Het is laat in de middag. De werkdag van chauffeur Frank lijkt ten einde. Maar dan wordt hij gebeld vanuit de meldkamer. Het is Anouk, met haar altijd doorklinkende enthousiasme: “Frank, ik heb nu een klus, dat is echt iets voor jou!”

Op weg dus naar een fanatieke sierduifhouder, die één van zijn duifjes kwijt was. Na enig speurwerk heeft hij hem teruggevonden…. maar wel drie meter diep in één van de schoorsteenpijpen naast zijn daktil. Hoe krijgen we die eruit?

Frank en de melder knutselen een klein visnetje aan een bamboestok en die weer aan een telescoopstok van een groter net. Wat kun je toch blij zijn met een rol ducttape! Met de nieuwe, extra lange stok hengelt Frank om te kijken hoe ver hij komt. Gelukkig ver genoeg! Maar de duif vindt dat netje maar niets. Hij zoekt een plekje uit, precies onder een richeltje. Zo lukt het niet.

Ze halen het net omhoog en buigen het in een bocht om alsnog bij de duif te kunnen komen. En bij de tweede hengelpoging hebben ze beet! Heel langzaam komt de vangst omhoog. Maar… halverwege ontsnapt de duif toch nog! Neeeh!

Gelukkig krijgt Frank hem nu weer makkelijk te pakken. Hij haalt het net met de duif verder omhoog, tot de melder met zijn hand bij de duif kan komen. De duif is bevrijd!

Het is altijd mooi als een klus lukt. De duif blij, de melder blij en de chauffeur blij! Deze duivenhouder was heel blij met onze snelle hulp. Hij liet ons de volgende dag weten dat de duif alweer vrolijk met de andere duiven meevloog.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!