Duif doorboord door pijl

12 juni 2023

Donderdag 8 juni komt er een verontrustende melding binnen. We hebben het wel eens vaker gezien maar het is toch altijd weer even schrikken. Aan de Stieltjesstraat in Den Haag werd een stadsduifje gevonden dat letterlijk doorboord was met een pijl. 

De melder heeft het duifje gelukkig kunnen vangen. Bij nadere inspectie bleek het niet te gaan om een pijl van bijvoorbeeld speelgoed. Maar het gaat echt om een pijl met een metalen punt die afkomstig moet zijn van een kruisboog. Het is natuurlijk weerzinwekkend dat er iemand moedwillig op dit nietsvermoedende diertje heeft geschoten.

Als de duif niet door de melder was ontdekt had dit een hele lange pijnlijke lijdensweg kunnen worden, met de dood als gevolg. Gelukkig hebben wij het duifje naar de dierenarts kunnen brengen. Na een lichamelijk onderzoek en foto’s lijkt het erop dat er geen vitale organen zijn geraakt en de pijl is vakkundig verwijderd. De wond is schoongemaakt en gehecht en wij hebben het diertje naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Daar wordt hij goed verzorgd en kan hij bijkomen van de schrik.

Er is een melding gemaakt bij de politie en de pijl is op het politiebureau ingeleverd als bewijsmateriaal.

Let op de onderstaande beelden kunnen schokkend zijn!
Beeldmateriaal © Ivar Gieles.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!