Droppepoppie Doortje

 In Asieldieren

Doortje was een zwerfpoesje, die wij al 10 jaar kennen. In een huisje wonen wilde ze niet, maar haar buurtje, haar eigen vertrouwde omgeving werd gesloopt. Ze mocht met haar verzorger mee naar een nieuw wijkje, maar kon daar niet aarden. Bovendien werd ze ook nog eens heel erg niesziek, ze had last van vlooien en oormijt.

We hebben haar opgehaald en behandeld. Doortje was heel erg bang: ze drukte zich tegen de achterkant van haar hokje aan en kroop ineen. Ze kreeg van ons een holletjes-mandje, zodat ze zich kon verstoppen. Want Doortje was zo ziek, extra stress kon zij niet gebruiken. Deze zwarte dame dook dankbaar haar veilige holletje in en kwam er niet meer uit. Als je in haar hokje keek, zag je dan ook alleen een mandje staan: ergens diep daarin zat ons Doortje.

Doortje had veel problemen met haar oren. We hebben ze behandeld en dagelijks gezalfd. Ze heeft één bloemkooloortje. Dat is een oortje dat wat verschrompeld is, maar ze heeft er geen last van. Gelukkig knapte ze ook weer op van haar niesziekte.

Toen ze naar de losloop kamer mocht, hebben we ’s nachts haar hokje open laten staan. Samen met een andere rustige oudere poes Nicolette, die ’s nachts ook graag een ommetje maakte. En ja hoor, wie kwam daar stiekem uit haar holletje gekropen? Inmiddels heeft ze er een vaste routine van gemaakt, van haar nachtelijke escapades. Ze vindt het dan gewoon veiliger, als alles stil is….

Katers Viktor en Aleks hebben ook geholpen en vaak in haar mandje gekeken en haar aangemoedigd om eruit te komen. We wilden allemaal zo graag dat Doortje wat vaker uit haar holletje zou komen. Want straks komen mensen langs en als ze zo goed verstopt is, dan kunnen ze haar misschien niet vinden.

Doortje ging op socialisatiecursus bij onze vrijwilligers. Marianne nam haar lekker op schoot, aaide haar zachtjes en neuriede een deuntje voor haar. En dát vindt Doortje echt heel fijn… Zo samen vindt ze het veel minder eng en dat rustige deuntje, dat bevalt haar wel. Je ziet haar genieten en ontspannen. Doortje is ontzettend lief. Ze wil zich gewoon veilig en geborgen voelen en dan nestelt ze zich dicht tegen je aan.

Ons aandoenlijke meisje heeft rustige, geduldige mensen nodig. Het kan best even duren voordat ze weer durft te gaan genieten van haar nieuwe huisje. Ze zal zich vast gaan verstoppen en misschien alleen ’s nachts haar neusje laten zien. We zoeken mensen die dat geen probleem vinden en haar de tijd geven te wennen en haar helpen met verder leren vertrouwen. Doortje wil in ieder geval wel. Zij is zo een zachtaardig schatje. Ze heeft gewoon veel naars meegemaakt, zo op die koude straten. Wie geeft deze lieve senior dame nog een paar mooie jaren en een warm, liefdevol en vooral veilig thuis?

Doortje is ongeveer 15 jaar, gechipt, ingeënt en gesteriliseerd. Ze kan best met een rustige oudere kat samenwonen, dat vindt ze vast fijn. Ze zoekt een appartement, lekker veilig binnen. Kinderen zijn geen match.

Wilt u kennismaken met Doortje? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

 

Fotografie en film © Agnes Ludwig

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS DOORTJE HELPEN!

Recent Posts