Drie keer op rij is scheepsrecht

13 juni 2024

“Een ezel stoot zich in het gemeen, geen twee keer aan dezelfde steen.” Nu gaat de melding die bij ons binnen kwam niet over een ezel, maar wel over een moedereend die zich nu zelfs voor de derde keer aan dezelfde steen stoot. Ook dit jaar ontvingen we een telefoontje over de moedereend die haar nest weer op een balkon op 8 hoog had gemaakt! Hoe krijg je je kleine pulletjes dan beneden als de eieren zijn uitgekomen? Ach ja, daar zorgen de chauffeurs van de dierenambulance wel voor! 

Chauffeur Ayoub kende zijn doel: het veilig verplaatsen van moeder en kleintjes naar een waterrijk gebied. De kleine eendjes zaten vast op het balkon. Moeder leek inmiddels precies te weten wat haar te wachten staat. Alsof ze er al op voorbereid was. “Hè, hè, daar zijn jullie eindelijk.”

Chauffeur Ayoub heeft veel ervaring en wist de 9 pulletjes snel te vangen. Ook moeder werkte goed mee. Ayoub nam de eendjes mee naar beneden en reed met hen naar landgoed Clingendael. Onze achtertuin, eigenlijk. Daar zette hij het hele gezinnetje uit en konden ze van het water genieten.

Tot volgend jaar maar weer, moedereend? Of maak je je nest dan op een meer praktische plek?

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!