Draco droomt van een nieuw leven (ongeveer 7 jaar)

28 maart 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
  • Kinderen: 14+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Arme Draco had het heel zwaar gehad de laatste tijd. Toen hij bij ons binnenkwam had hij niesziekte, en hij zat ook flink onder de vlooien. Hij voelde zich duidelijk beroerd, en we gingen flink met hem aan de slag.

Weg met die vlooien

We konden hem gelukkig gauw van die nare vlooien afhelpen. Het duurde wat langer voor hij van de niesziekte af was. Antibiotica hebben uiteindelijk geholpen.

Niet stoer

Draco heeft een nogal stoer uiterlijk, met zijn brede hoofd en zwarte lijf. We hebben hem daarom ook een stoere naam gegeven. Maar…. hij is helemaal niet stoer. Hij vindt elke nieuwe ervaring eigenlijk maar eng.

Omdat hij gewoon een hele lieve kerel is, gaat hij niet in de aanval als hij ergens van schrikt. Zijn taktiek is dan: zich omdraaien en de andere kant opkijken. ‘Als ik het niet zie, is het vast minder eng….’ lijkt hij te denken. Verder is hij een rustige jongen. We zien hem vaak lekker lui op zijn bedje liggen, een beetje voor zich uit dromend.

Gelukkig houdt hij wel heel erg veel van knuffelen, hij vindt het heerlijk om over zijn hoofd gekriebeld te worden. We kunnen hem ook makkelijk optillen. Er zit gewoon geen kwaad in Draco.

Draco’s dromen

Draco droomt van een huisje waar hij op zijn gemakje mag wennen aan de nieuwe situatie. Met een lekkere zachte bank waar hij, samen met zijn baasjes, mag genieten van zijn nieuwe leven. Dat er iemand voor hem komt die, net als hij, niet van al te veel drukte houdt, zodat hij eindelijk  kan ontspannen. Kun jij Draco’s dromen waarmaken?

Wenperiode

Draco zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.
Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Draco is ongeveer 7 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Draco? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!