Dorstige koolmees midden op de weg

23 mei 2022

Naar de zomer toe wordt het steeds drukker bij de dierenambulance. Dit komt onder andere door het mooie weer: bij mooi weer zijn er meer mensen buiten om bijvoorbeeld te wandelen en te genieten van het zonnetje. De dieren gaan er ook vaker op uit. Omdat iedereen en alles zoveel buiten is, worden er ook meer meldingen gedaan. Tijdens een drukke shift kwamen chauffeur Michelle en bijrijder Femke ook zonder melding een diertje in nood tegen…

Net onderweg terug van de dierenarts met een katje in de ambulance, zien Michelle en Femke iets geks op de weg. Het blijkt een klein vogeltje, midden op de weg. Direct zetten ze de ambulance aan de zijkant van de weg en gaan ze op inspectie.

Michelle pakt het vogeltje gemakkelijk op; de koolmees vliegt niet weg. Hij leek een beetje warrig. Mogelijk vanwege een botsing met een groot object? Ze nemen het vogeltje mee naar de basis. Hier onderzoekt vogelexpert Martin de gevonden koolmees op verwondingen.

Gelukkig zijn er geen verwondingen te zien. Maar de kleine brokkenpiloot wil nog steeds niet vliegen. Terug naar binnen maar weer. Waarschijnlijk is het vogeltje gewoon moe en misschien een beetje uitgedroogd. Toen Martin de koolmees eenmaal bij de kraan hield, wilde hij inderdaad graag drinken. Een uurtje later was de koolmees weer bijgekomen en mocht hij gelukkig weer naar buiten. Goede reis!

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!