Donnie heeft het druk

 In Asieldieren

Donnie werd gevonden op de parkeerplaats Don Boscolaantje bij kinderboederij ’t Akkertje. Een voorbijganger zag hem lopen en zag dat hij hinkte. We werden gebeld en hebben Donnie gauw opgehaald en naar een dierenarts gebracht.

Donnie zijn linkerheup was uit de kom. Hij had duidelijk een harde klap gemaakt. Waarschijnlijk is hij aangereden door een auto of een ander voertuig. Donnie ging gelijk door naar de orthopedisch specialist en werd geopereerd. Zijn heupkom bleek zo instabiel en slecht, dat een deel moest worden verwijderd. Hij kreeg pijnstilling en moest een aantal weken rusten in een kleiner hokje. Rust zorgt ervoor dat de breuk goed kan herstellen. Hij mocht dus eigenlijk zo min mogelijk bewegen.

Deze mooie zwarte kater was alleen maar lief tegen ons. Hij was duidelijk blij dat hij geen pijn meer had en door ons werd geholpen. Donnie knuffelde ons en gaf ons lieve kopjes en zijn herstel verliep voorspoedig. Hij baalde wel enorm dat ‘ie zijn hokje niet uit mocht. Donnie heeft namelijk enorm veel energie en toen de pijn ging zakken, vond hij het eigenlijk wel weer tijd om lekker te spelen, springen en te rennen. Maar dat mocht niet van ons. Hij stond maar steeds tegen zijn hokje aan te schuren en keek ons verlangend aan. Sorry jongen, dit is echt voor je eigen bestwil.

Na een paar weken mocht Donnie een aantal keer per dag spelen. Zijn spiertjes werden zo weer langzaam opgebouwd. En Donnie was blij! Hij ging helemaal los en we moesten hem steeds een beetje inperken. Want deze lieverd vindt alles gewoon enorm leuk: balletjes, propjes, hengeltjes, de krabpaal. Spelen, springen, jagen, rennen…. Donnie is gewoon een vrolijke en enorm energieke jonge kater!

Zijn revalidatie gaat erg goed. Hij mag, wat ons betreft, dan ook verder gaan herstellen in zijn eigen nieuwe huisje. Donnie moet nog wel verder zijn spieren opbouwen. Als hij teveel ineens doet of te snelle speelbewegingen maakt, kan hij spierpijn krijgen of zich verzwikken. Vandaar dat hij – net als wij, bijvoorbeeld in het begin bij sporten – even rustig moet opbouwen.

Donnie is een lieve, knuffelende, speelse en energieke kater. Hij heeft een prachtige diepzwarte glanzende vacht en is een atletische jongeman. Hij kan best wel met andere katten omgaan, want hij is er eigenlijk niet zo mee bezig. Want Donnie heeft het namelijk druk en voornamelijk dus met zichzelf! 😉

Donnie wil wel graag een tuintje, want hij is nou eenmaal een ondernemende kater. Hij is ongeveer 4 jaar, gecastreerd, ingeënt en gechipt. Kinderen vanaf 7 jaar. Honden vindt ‘ie helemaal niets.

Wilt u kennismaken met Donnie? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie ©  Dasha Munnik

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS DONNIE HELPEN!

 

Recent Posts