Dolle Mina en Konijn Kees

 In Asieldieren

Update: Dolle Mina is verhuisd naar het Knaaghof en wordt vanuit daar geplaatst. As je interesse hebt kan je ze bellen op: 088 – 8113400

Zoals de actievoerders van de feministische beweging ‘Dolle Mina’ uit de jaren 60 dat ook deden, klimt dit meisje regelmatig bovenop de barricades. Je zou bijna denken dat dit een zeker en zelfbewust meisje is, dat strijdt voor konijnenrechten. Maar schijnt bedriegt hier een beetje…

Want Dolle Mina is een lief klein tutje, die niet zoveel eisen heeft. Ze vindt het gewoon leuk om op dat plankje te klimmen, om er een beetje op te zitten en wat rond te hupsen. En dan wat van haar hooi te knabbelen. Worteltjes hoeft trouwens niet zo van haar. Een beetje gras of een paardenbloem vindt ze wel lekker. En verder vindt zij het eigenlijk allemaal wel best. Ze heeft haar stoere naam gekregen, gewoon, omdat ze op ‘internationale vrouwendag’ werd gevonden.

Maar deze lieverd zou eigenlijk wél moeten strijden voor konijnenrechten. Maar dat laat ze liever aan ons over. En dat is prima hoor, nijntje, want dat doen wij met liefde! Arme Mina is namelijk gevonden op een strookje groen in de stad, ze was gewoon gedumpt. Ze zat daar maar, bang en verstijfd, totaal verregend en ze kon zich amper bewegen. Want haar vachtje was vervilt, ze had vreselijke pijn en een nare wond op haar kont. En dit arme konijntje was zo moe, ze had gewoon geen energie meer van de enorme honger.

Tamme huiskonijnen kunnen niet zomaar ineens in het wild overleven. Dat mensen konijnen gewoon in een bos of park dumpen, dat is dus pure dierenmishandeling!! We doen dan ook aangifte en hopen maar dat de straffen voor dit soort mensen strenger gaan worden.

We hebben Dolle Mina gauw meegenomen, haar drooggewreven en opgewarmd. We hebben haar vacht geknipt en haar pony bijgepunt, zodat ze in ieder geval weer wat kon zien en van die pijnlijke klitten af was. Haar wond hebben we schoongemaakt en behandeld en dat is nu gelukkig weer genezen. Mina kreeg lekker te eten en heeft al die tijd bij ons, fijn in een warm huisje met stro geslapen. Want dat vinden konijntjes nou eenmaal prettig.

Minaatje is een dametje, die veel verzorging nodig heeft. Ze is een langharig angora konijn en die hebben elke dag een borstelbeurt nodig. Het is belangrijk dat haar nieuwe baasje goed weet (of leert) hoe haar vacht te verzorgen, want dat is best een intensieve klus.

Ons meisje heeft bij het Knaaghof een vriendje gevonden. Helemaal in haar sas is ze met konijn Kees. En zeg nou zelf: Is hij geen knapperd!!?

Wie heeft een veilig huisje voor dit kerverse stel? Mina en kees zijn beide volwassen. Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie ©  Clara Mazèl

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS DOLLE MINA HELPEN!

Recent Posts