Dolle Doris (popje) zoekt een maatje

18 november 2023

Haar tinderslogan zou zijn: Doris, een meid om blij van te worden. Actief, vol leven en altijd goed gezelschap en op zoek naar een fijne vent om mee samen door het leven te gaan.
Doris is bij ons afgestaan, omdat ze zich alleen voelde en het helaas voor het baasje geen optie was om aan meerdere vogeltjes te beginnen.

Doris vindt het fijn om gezellig door het huis te vliegen en met je mee te lopen als je druk door het huis bezig bent, maar ze miste 1 ding in haar leven en dat is een vogeltjespartner.
Lekker samen keuvelen en fluiten over de dag en vogelkwaad (=kattekwaad) uit halen.

Ze is een pop van 5 jaar oud zonder ring. Ze heeft regelmatig eitjes gelegd, dus is met zekerheid een dame. Doris is niet volledige handtam, maar komt wel op je schouders zitten.

Heb jij nog een eenzame aga-man die leuk gezelschap zoekt, dan is Doris je vrouw!
Vul het contactformulier in onder aan de pagina.

Algemene informatie
Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

 

Reageer op Dolle Doris (popje) zoekt een maatje

Help ons de dieren helpen!