Django (Ridder)

26 november 2018

Het gaat super goed met Ridder, hij heet nu Django! Wij zijn stapelverliefd op hem. In het begin was het geen katje om zonder handschoenen aan te pakken; het was zeker geen katje voor een beginneling. Meneer heeft een pittig karakter. Dat ondervond ook onze Maine Coon Thor (3 jaar).

Django was gelijk de keizer in huis en alles moest zo gaan, zoals meneer dat wilde. Hij beet en krabde aardig van zich af; zowel bij ons als bij Thor. Ook mochten we Django absoluut niet op zijn buikje aaien. Dat is inmiddels 180 graden gedraaid. Wij hebben zijn nukken leren kennen en hij die van ons. We mogen lekker op zijn buik aaien en weten nu dat als ie met zijn staart gaat zwiepen dat ie dan er genoeg van heeft en wij dus moeten stoppen. Hij is constant bij één van ons in de buurt. Vooral bij mij..  “Heb je haar weer met haar schaduw”, wordt vaak gezegd 😊

Hij is super speels en kan zichzelf echt minutenlang vermaken met een muisje: zelfs Thor wordt er speelser van. Tussen Django en Thor gaat het ook steeds beter. Thor ligt inmiddels gewoon weer beneden relaxed te slapen. En ook ‘s nachts liggen ze lekker met zijn tweetjes tegen mij aan.

Af en toe, en dan vooral in de tuin, willen ze nog wel eens naar elkaar uithalen. Alleen heb ik het idee dat dit steeds meer uit speelsheid bestaat dan elkaar echt in de haren vliegen. Als Django ligt te slapen, loopt Thor naar hem toe en ruikt aan zijn pootjes en zijn neusje. Andersom zoekt Django ook Thor op. Ze liggen nog niet in elkaars pootjes; maar tolereren elkaar gelukkig wel.

Ook wil Django lekker vaak op schoot liggen. Ik zit vaak met de Ipad; daar geeft ie dan een tik tegen aan zodat ik die weg moet leggen en dan vleit meneer zich heerlijk op mijn schoot voor een kriebelbeurt. Meneer is inmiddels zelf verslaafd aan de Ipad. Wij hebben daar een speciale kattenapp op staan waarbij hij op muisjes moet slaan; die piepen dan en veranderen van kleur. Als de muisjes even uit beeld zijn, voelt ie met zijn pootjes of ze niet onder de Ipad zitten 😊. Nu komt ie naast mij zitten zodra ik mijn Ipad pak.

De tuin is veruit een van zijn favoriete plekjes. Hij staat echt keihard te mekkeren om naar buiten te mogen. Ook daar heeft hij geen enkel poging gedaan om over de schutting te klimmen. Hij kan er echt uren doorbrengen en lekker een tukkie in de zon doen.

Helaas kunnen we het hem niet vragen; maar volgens ons heeft hij het super naar zijn zin bij ons. Hij spint zich in ieder geval gek. Wij zijn zoooooooooooo blij dat wij Django van jullie mochten meenemen en genieten elke dag van hem. Hij wordt gek van alle kusjes en knuffels 😊

Wij hopen dat wij nog heel lang van deze heerlijke, lieve ondeugd mogen genieten. Dank jullie voor het opvangen van Django en alle andere dieren die jullie hulp nodig hebben. Jullie doen super werk! Op nog vele goede herplaatsingen!

Met vriendelijke groet, het personeel van Django & Thor

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!