Django, onze vriendelijke jongen (5 jr.)
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » 
 5. Adoptiedieren - katten
 6.  » Django, onze vriendelijke jongen (5 jr.)

Django, onze vriendelijke jongen (5 jr.)

3 januari 2023

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: 12+
 • Huis met tuin of appartement met afgenet balkon
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: ja, dieetvoer tegen blaasgruis

Django is een flink ventje met best een indrukwekkend uiterlijk. Maar dit is typisch een gevalletje ‘uiterlijk zegt niet alles’, want hij is een ontzettend lieve, zachtmoedige, enigszins verlegen kerel. Als we zijn kamer binnenkomen, kijkt hij ons vanuit zijn mandje vriendelijk maar een beetje bedeesd aan. Als hij door heeft dat het niet die enge dierenarts is, maar een lieve verzorger, dan komt hij helemaal los. Hij vindt het heerlijk om gekroeld te worden en gaat dan lekker uitsloverig liggen rollen. Want iedereen moet natuurlijk wel goed kunnen zien hoe schattig hij is!

Kristalletjes

Toen Django bij ons kwam, keek hij erg ongelukkig, hij had duidelijk pijn in zijn buik. Hij bleek last van blaasgruis te hebben. Dat is wanneer in de blaas kristalletjes van mineralen worden gevormd. Die plakken aan de blaaswand en doordat meerdere mineralen zich, na verloop van tijd aan elkaar hechten kunnen de kristalletjes groter worden. Als dat kristalletje dan los floept, kan de plasbuis verstopt raken door het zogenoemde gruis. De kristal is dan te groot om uit te plassen. Een kater die niet meer kan plassen moet meteen naar de dierenarts, want dit is een ernstige aandoening. De blaas zwelt op, de nierfunctie kan verstoord raken, en het kan zelfs, indien niet opgemerkt en behandeld binnen 24-48 uur, levensbedreigend zijn.

Symptomen en dieet

Gelukkig kan je met de juiste voeding dit prima ondersteunen. Er is blaasgruis dieet te koop van diverse merken en smaken. Dat voer gaat het vormen van kristallen tegen. Django knapte met de juiste behandeling gelukkig snel op. Hij zal de rest van zijn leven op een blaasgruis dieet moeten blijven. Zijn toekomstige baasjes moeten goed opletten dat hij geen ander voer krijgt, en niet de kans krijgt om ergens, binnen of buiten, ander voer te pikken. En uiteraard goed letten op de symptomen: het kan terugkomen, maar het kan ook wegblijven.

Gelukkig zie je vrij snel wanneer hij last heeft. De kat wordt onrustig, likt veel aan zijn penis, en gaat meermaals op de bak. Ja zelfs buitenkatten gaan steeds op de bak. Want de drang om te plassen is groot, maar ze kunnen het niet. Ze proberen het dus steeds en vaak mauwen ze er klaaglijk bij, omdat het pijn doet.

Onze grote vriendelijke reus

Wij zijn allemaal dol op Django en zullen zijn lieve, bedeesde snoet missen als hij vertrekt. Maar het is nu tijd voor onze vriendelijke jongen om op zoek te gaan naar zijn eigen huisje. Een huisje waar het niet al te druk is, want daar houdt Django niet van. Met een tuintje waar hij een wandelingetje kan maken. En waar een heerlijke zachte bank staat waar hij elke dag op mag liggen rollen. Waar hij lekker veel geknuffeld gaat worden. Kortom: waar hij gewoon zichzelf kan zijn.

Django is 5 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennis maken met Django? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Clara Mazel en Nancy Folten

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Django, onze vriendelijke jongen (5 jr.)