Dizzy ijsvogeltje

21 januari 2021

Dit prachtige ijsvogeltje vloog afgelopen week tegen het raam van een woning aan het Rieteiland in Rijswijk. Hij was enigszins dizzy, maar hij komt er weer bovenop!

IJsvogels zijn piepklein, ze líjken felblauw en ze zijn razendsnel. Het is een populair vogeltje bij fotografen en natuurliefhebbers. Alleen, wist je dat ze eigenlijk helemaal niet blauw zijn? In de rugveren zitten geen kleurstoffen. Door de structuur van de veren zorgen weerkaatsingen van licht voor de kleur. Het is dus een optische illusie. Dit verschijnsel heet iriseren. Het zorgt ervoor dat dieren zich goed kunnen camoufleren. Voor de ijsvogel geldt dat ook. In de schaduw vind je hem met z’n oranje borst bijna niet terug.

De melders hadden het vogeltje al in een doosje gezet. Wij hoefden het diertje dus alleen maar op te halen. Voor de zekerheid hebben we het wel naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Daar verzekerden de medewerkers ons dat deze kleine ijsvogel snel opgeknapt zou zijn en vrij gelaten kan worden.

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!