Dino Diamant zoekt gezelschap
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Dino Diamant zoekt gezelschap

Dino Diamant zoekt gezelschap

2 oktober 2021

Dino heeft heel wat meegemaakt. Hij werd gevonden door een mevrouw en haar hond op straat. Gelukkig was mevrouw op tijd om de hond te vertellen dat hij voorzichtig moest doen. Maar Dino had waarschijnlijk al een aanvaring gehad met een ander dier. Een grote vogel of een kat, want hij miste een stukje van zijn staart.

Dino moest even goed bij komen van de schrik in onze couveuse, maar is nu helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging! Ennn… inmiddels heeft Dino zijn staart alweer mooi terug! Deze knappe man zoekt een fijne volière waar 1 of meerdere diamantduifjes wonen. Want hij zoekt wel wat gezelschap.

Dino draagt geen ring en daarom is zijn leeftijd ons onbekend. Hij is niet tam.

Algemene informatie
Van oorsprong komen diamantduifjes uit Australië en zijn het lichtste en kleinste duivensoort ter wereld. Het zijn rustige, niet luidruchtige vogels die wel wat schrikachtig kunnen zijn.  Ze worden vaak als volièrevogel gehouden. Diamantduifjes zijn sociale vogels die zich vreedzaam zullen gedragen tegenover andere vogels. Ze kunnen het beste in koppels gehouden worden. Meerdere koppels in een volière kan tijdens het broedseizoen tot wat agressie tussen de doffers lijden, houd dus alleen meerdere koppels bij elkaar als u een ruime volière heeft. Ze kunnen goed tegenwarmte, maar ze kunnen ook ’s winters buiten blijven, mits er een nachthok is waar ze ’s winters warm kunnen zitten.
Ze eten tropisch zaad, eivoer en eventueel ei/universeel voer en lusten ook groen voer.
Diamantduifjes worden al sinds jaar en dag in gevangenschap gehouden en komen in heel veel kleurmutaties voor. Ze kunnen wel een leeftijd bereiken tussen de 10 en 15 jaar oud. Er zijn zelfs uitschieters bekend van 20 jaar. Dus moet het besluit deze vogels te houden, niet licht genomen worden.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Dino Diamant zoekt gezelschap

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.